• 25
    sözlüğümüzün tematik bir yapısı olması hasebiyle ilgi alanı konusu aslında çok belirgin olmasına rağmen, bu entry silme sebebi sürekli bir tartışma yaratıyor. niteliksiz entry konusunda olduğu gibi bunda da kesin, net çizgiler, standartlar oluşturmak ne yazık ki pek mümkün değil. yine de bu konu ile ilgili kişisel düşüncelerimi belirtmek istiyorum. bunlar da sözlüğümüzün adminlerinin, moderatörlerinin yıllar içerisinde sözlük yazarlarıyla yaptıkları yoğun fikir alışverişleri * sonucunda ortaya çıkanteamüller ve benim gözlemlediklerimdir.

    öncelikle esas ilgi alanımız hepinizin bildiği gibi galatasaray ve galatasaray'ı ilgilendiren her türlü konu, kurum, kişiliklerdir. galatasaray bir spor kulubü olduğu için de doğal olarak bütün sportif konular bizim olağan ilgi alanımız içerisinde yerini almaktadır. fakat bu ilgi alanlarını suistimal etmek bazen çok da kolay olabilmektedir. örneklerle açıklamak istiyorum :

    başlık : recep tayyip erdoğan

    entry 1 : gençliğinde çatladıkapısor'da futbol oynamıştır. ( bu bizim için kayda değer sayılabilecek bir bilgidir, bu yüzden ilgi alanımız içindedir )

    entry 2: fenerbahçeli olduğu herkes tarafından bilinen kişidir. (bu da aynı şekilde değerlendirilebilir )

    entry 3: fenerbahçeli başbakan. doğalgaz'a daha dün ne zam yaptı öyle, dış siyasette de çok başarısız. emeklinin, işçinin anasını ağlatmıştır. (burada arkadaşımız ilk cümleyle format içine aldığını saymıştır, fakat arkasından siyasi mesajları döşemiştir. bu sözlüğü ciddi anlamda hiç ama hiç ilgilendirmemektedir. ilgi alanımız dışı )

    entry 4 : galatasaray'ın türk telekom arena stadında tek bir allah kuruşu yok şeklinde demeç vermiştir. kendisi galatasaray camiasının büyüklüğünün farkında değildir. başbakan olarak bu tip konularda tarafsızlığını kaybetmemelidir. ( bunu yazana on numara veririm)

    entry 5: galatasaray'ın türk telekom arena stadında tek bir allah kuruşu yok demiş padişah. senin peki oğluna aldığın gemiler ne olacak? başarısız icraatlerinini hesabını ver önce. seni indireceğiz o tahttan merak etme. (bu da ilk cümle itibariyle ilgi alanımız içinde gözükse de burada siyasi mesaj işin içine girince direkt format dışı)

    entry 6: nefret ettiğim fenerbahçeli insan. (açıklamaya gerek bile yok)

    bir diğer örnek başlık : jean pierre rousseau de balzac

    entry 1 : menemenspor'da top koşturan fransız futbolcu. ligde şu ana kadar 5 i kendi kalesine olmakla birlikte 10 golü bulunmakta.( +)

    entry 2 : menemenspor'un fransız futbolcusu. o da diğer bütün vatandaşları gibi burnu havada ve ukala. bu fransız milletinin zaten alayı böyle. ermeni konusunda da üstümüze çok geliyorlar. biz de karşı atağa geçmeliyiz, fransız ürünlerini boykot edelim hacılar. ( - )

    başka bir örnek : beko

    entry 1: türkiye basketbol ligi'ne sponsor olmuş kurum. ( + )

    entry 2: bir dönem göğüs reklamını aldığımız şirket. ( + )

    entry 3: beşiktaş'ın resmi sponsorlarından biri. ama berbat ötesi aletleri var. geçen gün çamaşır makinası aldık, şevşenko çıktı. buzdolapları ise facia. kendini bile soğutmuyor. ( - )

    örnek : tuğba güzelbacakoğlu

    entry 1: flash tv'de spor haberlerini sunan, futbol bilgisi geniş spiker.

    entry 2: trabzonsporlu spiker. ses tonuna hastayım, ekrana çıktığında gözlerimi alamıyorum.

    entry 3 : dillere destan olacak bir güzelliğe sahiptir. allah sahibine bağışlasın.

    entry 4: manitam olsun, 5 milyon borcum olsun. o derece beğeniyorum. (ilk doğruyu, diğer 3 yanlış götürüyor )

    örnek : inanç ballıtuğ

    entry 1: türk telekom arena'daki hiç bir maçı kaçırmayan büyük galatasaraylı aktör. ( + )

    entry 2: kuzuların hissizliği filmindeki oyununu hiç beğenmediğim galatasaraylı. rolüne hiç adapte olamamış. ( - )

    entry 2: reklam filmlerinden köşeyi dönen cimbomlu. ( - )

    entry 3 : ünlü oyuncu belma dillenir ile takılan doğu üst müdavimi. ( - ) *

    örnek : ahmet serdengeçtioğlu

    entry 1 : künefekur hatayspor'un başkanı. 3 tane nijeryalı futbolcu transfer etmiştir.

    entry 2: belediye başkanlığı sırasında kentteki bütün güzel arazileri akrabalarına dağıtmış başkan.

    entry 3 : önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olacaktır. siyaset tarzını hiç beğenmiyorum. kazanamaz. net.

    örnekler uzatılabilir ama şimdilik bu kadar yeterli. zaten kimsenin salladığı yok. en azından çaylak olarak bekleyenlere bir ışık tutsun yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın