• 4
    avrupanın en iyi dış savunmacılarından biri olmanın yanı sıra euroleague sayı kralı olmak kaç oyuncuya nasip olabilir? charles smithbu oyuncularından biri. yolu ilk kez türkiye'ye uğradığında efes pilsen hegamonyası yıkılıyordu o da bundan nasibini alıyor ve sezon sonu oktay mahmuti tarafından yollanıyordu.

    yolu bir kez daha türkiye'ye düştüğünde cv'sinde uleb şampiyonluğu ve final mvp'si apoleti vardı. sezon ortası real madrid'den takım arkadaşı kerem tunçeri'de yanına geliyordu.

    yıllarca unutulmayacak final serisine kadar ligde sadece 2 maç kaybeden ve en önemli transferi milos vujanic'ten (u: milos vujanic'ten hiç faydalanamayan ataman bir sene sonra aynı bölgeye bu kez başka bir yugo rakocevic'i alıyordu sonu bilindik hikaye) hiç faydalanamayan efes pilsen'i bootsy thornton'la beraber sürüklemeye devam ediyordu.

    2008-2009 final serisinde durum 2-2 iken efes'in saha avantajını koruması için çok önemli olan maçta 68-68 devam ederken ömer onan'ın o meşhur yıllarca tartışılan faulüne maruz kalan ve şampiyonu belirleyen faulüne sebebiyet veren oyuncuydu.

    charles smith biten efes macerasından sonra beşiktaş'la anlaşıyordu efes'in bize preston shumpert'ta çıkarttığı sorunun benzerini onlara da yaşatmasıyla bu iş yatarken smith'in yolu o final serisinde ki rakibi tanjevic'le virtus roma'ya uğruyordu. euroleague'de yine üst seviyede oynama imkanı bulan charles smith orada maç kazandıran performanslarda sergilemişti, sanırım en unutulmazı ise budur.

    http://www.youtube.com/watch?v=B8dC9l9UvZw

    virtus roma'nın geçen yılı italya liginde ilk 8 içinde bitirememesi nedeniyle ellerinden alınan euroleague lisanslarının da etkisiyle roma serüveni de bitti. yine bu sezon başı adı ciddi biçimde beşiktaş ve türk telekom'la anıldı. hatta beşiktaş'la anlaşmıştı ama bilinen durumların etkisiyle son dakikada bu transfer olmamıştı. *

    charles smith yaşı itibariyle artık basketbolun son demlerini yaşıyor. şu an boşta ve lokavtın bitmesiyle hareketlenecek trasnfer piyasasının yine en gözde oyuncularından biri olacaktır 3 yaşına rağmen. gerçi 34-35 yaşlarında gösterdiği performans düşünülünce hala o seviyeleri çıkartabileceği düşünmeden edemiyor insan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın