• 10
    bir zamanlar imrenilerek, bakılan galatasaray altyapısı, şimdilerde sağa sola bedelsiz oyuncu yetiştirmektedir. türkiye'de altyapılara verilen önem ciddi şekilde azalmıştır. uygulanan politikalar son derece başarısızdır. mühim olan u-16, u-17, u-19, u-21 gibi takımlarının oluşturduğu organizasyonlarda başarı kazanmak değildir. mühim olan aşağıdan gelen başarılı ve yetenekli gençlerin değer kaybetmeden üst yapıya çıkmaları ve burada kalıcı olabilmeleridir.

    türkiye'de yetiştirilen gençlerin birçoğu maalesef a takımlarda kalıcı olamayıp, yok olup gitmektedir. bunun nedeni altyapıda aldığı kişisel eğitimin oldukça sınırlı olması, belki de hiç olmamasıdır. galatasaray camiası, bünyesinde barındırdığı eğitim kurumları ve eğitim sektöründeki köklü geçmişiyle bu işe ön ayak olabilecek yegane kurumdur. meb ile büneyisinde oluşturulacak "galatasaray futbol meslek lisesi" türkiye'deki yetenekli gençlere ve futbol dünyasına önemli katkılar sağlayacaktır. futbol meslek lisesi öğrencileri teorik ve pratik mesleki derslerin yanısıra, yabancı dil(ingilizce&fransızca), matematik, fen, tarih, edebiyat gibi standart meb dersleri geleceğin futbolcularına önemli katkılar sağlayacaktır. mezun olan donanımlı gençler hem avrupa ligleri'ne hem de türkiye ligi'ne hazır hale gelecektir. futbol dışında diğer alanlarda edindikleri donanımlar, örneğin yabancı dil, yurt dışına giden oyuncuların oraya uyum sağlayıp, başarılı olmalarını sağlayacaktır. ayrıca türkiye'ye gelen yabancı oyuncu ve teknik adamların uyum sağlamaları konusunda bu donanımlı gençlerimiz önemli bir rol oynayacaktır.

    galatasaray spor kulübü'nün bu tarz bir yapılanmaya gitmesi çok zor değildir. yeter ki bu konulara kafa yorulsun. altyapı yla ilgili projeler geliştirilsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın