• 9
    yılların çiftliği türk telekom'da geçen yıl faruk akagün'le yapılması düşünülen revizyon ve yeniden yapılanma daha sezon ortası gelmeden rafa kaldırılıp yine, yeni, yeniden değişen yabancılarla play-off bile yapamayan bir telekom ortaya çıktı. yanlışı yanlışla düzeltmeyi huy edinmiş bir organizasyonun yeniden yapılanmayı sıfırdan kadro kurma olarak algılamasının sonuçları bu.

    telekom adına geçen sezondan geriye kalanları incelemeye timuçin meriç'den başlamak lazım. göreve geldiği ilk maçlarda savunma yapan daha takım hüviyetinde bir oyun oynama refleksi gösteren telekom sezonun ilerleyen maçlarında yine eski günlerine dönmüş ve 80-90 sayılı maçlar izlettirmişti bize. son yıllarda hatta tarihi boyunca izlediğim en kötü telekom'du geçen sezon ki felaket takım.

    türk telekom bu sezona ise doğru yolu tahmin ederek başladı. doğru yol iyi bir türk rotasyonu ve ligi tanıyan yabancılar.
    bu öngörüyle kafaya oynayan 3 takım hariç herkesin istediği murat can güler, nedim yücel, michael wright ile anlaştılar. yabancı olarak ise ilk etapta eski oyuncularımız simas jasaitis, darius washington, basketbola yeniden dönen ve geçen yıl türkiye'de tekrardan izlediğimiz kaspars kambala.

    yola doğru hamleleri yaparak çıkan telekom yönetimi koç olarak timuçin meriç'i tutmakla bir risk aldı. çünkü rixos cup'da izlediğimiz telekom geçen yıllardan farklı bir şeyler sunmadı bizlere. atarak kazanmayı düşünen, savunma konusunda allah'a emanet tavır takınan yapı aynen devam ediyor.

    transfer konusunda ise yine buna parelel bir yola girilmiş olması düşündürücü. lokavt sonuna kadar mehmet okur'u kadrolarına kattılar. mehmet okur transferini eleştirmek isim bazında değil ama daha kadroyu tam olarak ele almadan, takımı kurmadan sadece 3 yabancıyla sezona başlarken mehmet okur bana pek sağlıklı bir seçim gibi gelmedi.(u: biraz karmaşık oldu farkınadayım ama mehmet okur transferi kurulacak takıma cila niyetine olmalıydı. ama benim gördüğüm telekom mehmet okur'dan bayağı medet umuyor)

    oyun olarak rixos'da izlediğimiz telekom'da problemler mevcut.
    - oyun kurucu bölgesi büyük sıkıntı. sadece darius washington ve uğur can öğüt'le o bölgeyi idare edemezsiniz. d-wash zaman zaman 2 numarayı da yedekleyebileceğini düşünürsek 1 yada 2 numaraya bir transfer şart. fakat bana kalırsa 1 numaraya oynatıcı bir avrupalı lazım.
    - sayı dağılımı d-wash, mehmet okur ve ali karadeniz üzerine yığılı bir takım hüviyetinde telekom. kambala'yı sadece ortayı kapatsın diye almışlar sanki. nedim oyuna girdiği her an katkı verebiliyor ama topu paylaştıklarını söylemek zor. d-wash'i kenardan getirip 1e1 oyunu olan, atletik bir yabancı uzun daha fena olmaz.

    - ali karadeniz gibi garanti bir hucum gücü, nedim yücel gibi ribaund canavarı ve murat can güler gibi savunmacı, hızlı bir oyuncuya sahipler. kadroyu bu oyuncuların üzerine kurup bunlara ek olarak oyun kurucu pozisyonu için kaliteli saf bir pg ve d-wash'i geçmişte cem akdağ'ın bu sene ise makedonların bo mccalebb'i kullandığı tarzda daha sayı odaklı, direk potaya oynayan bir tarzda kullanmaları mantıklı olacaktır. ellerinde simas, mehmet, bekir gibi şutör oyuncuları var bu sayede hucumda daha dengeli bir takım olabilirler.

    henüz takım olarak hazır olmadıkları bir gerçek ama en az 2 yabancı transferine ihtiyaç duydukları da bir gerçek. yabancı sıkıntıları yok, bosman sıkıntıları yok, bütçe sıkıntıları yok en yakın zamanda 1 yada 2 numaraya ayrıca uzun rotasyonuna birer oyuncu getirmelerini bekliyorum.

    türk telekom'un bu yılı doğru başlayıp hafif çapraz devam ediyor gibi. timuçin meriç'in koltuğunun da çok garanti olduğunu düşünmüyorum. hele ki yabancı transferini sezon başlamadan bitirmezlerse işler biraz sarpa sarabilir. artık lokavttan oyuncu getirme sevdasından vazgeçsinler.

    ligin sonunda ilk 5 onlar için başarı olacaktır. başarısızlık çıtası ise çok esnek. yıllardır hep daha kötüsüne alışmış bir camiayı ne keser bilemem.
    öngörüm ligi 5 yada 6 bitirirler. eurocup'da ise umarım 2.turu geçerler.

    2011-2012 oyuncu kadroları
    uğur can öğüt
    darius washington
    murat can güler
    bekir yarangüme
    simas jasaitis
    orhan hacıyeva
    ceyhun altay
    michael wright
    mehmet okur
    nedim yücel
    kaspars kambala
App Store'dan indirin Google Play'den alın