• 10
    fcum kısaltmalı kırmızı isyancıların bu sezonda da bir üst lige çıkma ihtimalleri bulunuyor. kurulduktan sonra 3 sezonda 3 lig yukarı tırmanmayı başaran fc united of manchester, 2008-09 ve 09-10 sezonlarında northern premier ligi'ni sırasıyla 6. ve 13. olarak bitirdi. bu sezon ise işler daha iyi gidiyor. son 3 haftaya girilirken fcum, 1 maç eksiğiyle 3. sırada bulunuyor. şampiyon takımın direkt olarak bir üst lige çıktığı ligde, 2.,3.,4. ve 5. sıraları alan takımlar play-off mücadelesi veriyor. fc united of manchester'ın şampiyonluk şansı bulunmuyor ancak bir sürpriz olmazsa play-off'lara kalacak gibi görünüyorlar.

    logolarında, tıpkı manchester united gibi, bir gemi sembolüne yer verirler. farklı olarak şeytan yoktur.

    http://1.bp.blogspot.com/...px-FCUM_logo.svg.png

    formaları yandan siyah-beyaz şeritli düz kırmızıdır. bunun haricinde bir de mavi formaları mevcuttur.

    http://i300.photobucket.com/...dafro/m_DSC_8046.jpg

    fc united of manchester sponsorluk anlaşmaları yapar fakat prensipleri gereği formalarında sponsorlarının logosuna yer vermez.

    2009-10 sezonu başında resmi olarak kadın futbol takımını da duyurdular. 10 ağustos 2009'da seçmeleri yapıldı.

    2012-2013 sezonu başına yetiştirmeye çalıştıkları, yalnızca kendilerine ait olmasını istedikleri bir de stadyum projeleri var. stadın adıyla ilgili henüz bir netlik yok. kapasitesinin ise 7.000 ile 10.000 arasında olması planlanıyor.

    maç özetlerinin, röportajların yayınlandığı bir de tv siteleri mevcut. gördüğüm kadarıyla ücretsiz. http://www.fcum.tv

    kısacık kulüp tarihinden ufak detaylar vermek gerekirse; kulübün şimdiye kadar en golcü oyuncusu rory patterson olmuş. kuzey irlandalı oyuncu 2005-08 yılları arasında oynadığı fcum'de tam 99 gole imza atmış. şimdiye kadar kendi evlerinde oynadıkları maçlar içinde en fazla katılım, 6731 taraftar ile bu sezon oynanan fa cup 2. tur maçında gerçekleşmiş. en fazla forma giyen isim simon carden(237), aynı zamanda bir maçta en fazla gol atan(5) oyuncu olma unvanını da elinde bulunduruyor.

    ne diyeyim, yürüyedurun. futbolda hala güzel olan çok şey var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın