• 23
    türkiye'de uefa şampiyonlar ligi'nin resmi yayıncı kuruluşu star tv tarafından yayınlanmıştı. maç özel yayını saat 18:00 gibi başlamıştı. o zamanlar çarşamba günleri normalde saat 20:00 gibi yayınlanan ''en son babalar duyar'' dizisi de saat 17:00'de yayınlanmaya başlamıştı. hatta dizinin o bölümü de bu final maçı ile alakalıydı. dizinin başrol oyuncularından ömer levent ülgen'in canlandırdığı kadir karakteri, babası kudret bey'in ona ''bana, kendine ve kardeşin semih'e karaborsa bilet al da maça gidelim'' diyerek verdiği paralarla kilolarca balık ve patates satın alıp onları karısı hülya ve annesi bahriye'ye ayıklatıp soyduruyor, ekürileri dombili hasan ve rafi maranga'ya liverpool taraftarlarına stat önünde fish and chips satmaları için direktifler veriyor ve seyyar bir tezgah ayarlıyordu. gidiş o gidiş tabii, ayaklarına karasular inip ebesinin nikahına kadar yürüyerek giden ikili, güvenlik görevlileri tarafından stadın yanına bile yaklaştırılmıyor, böylece fish and chips satıp köşeyi dönme hayalleri tamamen suya düşüyordu. tabii kadir'in elinde para kalmayınca, sürekli kazıkladığı sinan abisi'nin ve müjgan ablası'nın milan tribününden olan özel maç davetlerini araklıyor ve babasına takdim ediyordu. babası ''neden kardeşine de bilet almadın'' diye sorunca ''o zaten kendi havasında baba ne gerek var'' diyor birlikte stadın yolunu tutuyorlardı. fakat davetiyeler barkodlu oldukları için, üstünde kimin isimleri yazıyor ve ilk sahipleri kimse yalnız o kişiler stada girebiliyordu. kadir maç öncesinde bu isimleri bir kalemle karalamasına karşın, stat kapılarının girişinden babası ile birlikte içeri alınmıyordu. maçın başlamasına az bir süre kala eve dönüyorlar ve babası kudret bey, kadir'i bir güzel haşlıyordu. bu sırada orada da bulunan sinan abi ve müjgan abla'da kadir'e tepkilerini dile getirerek ''maçtan sonra görüşeceğiz seninle'' gibisinden bakışlar atıyor ve hep birlikte salondaki 55 ekran televizyondan 25 mayıs 2005 milan liverpool maçını izlemeye koyuluyorlardı.

    bu maç adına hatırladığım 2+1 enstantene var;

    birincisi, bu finalden sonra liverpool'lu çiftler mucize şampiyonluklarını çılgınca kutlamışlar, yapılan araştırmalara göre final sonrası doğan liverpoollu çocukların sayısında büyük bir artış gözlemlenmişti.

    ikincisi, uyanık italyan taraftarlar, o sene yeni tedavüle giren madeni 1 ytl'yi, madeni 2 euro'ya benzemesinden ötürü kendi emelleri doğrultusunda* kullanmaya çalışmışlardı.

    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=176320

    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=176265

    http://www.aktifhaber.com/...ytl-oyunu-38138h.htm

    üçüncüsü, jerzy dudek neredeyse tek başına çılgın atmıştı.

    http://images.icnetwork.co.uk/...l-2005-463418592.jpg

    http://i2.cdn.turner.com/...qa/p1_dudek_0519.jpg

    http://bi.gazeta.pl/...lu-Ligi-Mistrzow.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın