resim
Yusuf Onur Arıkan
Takım:Batman Petrol
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 9
    bu sene hariç onur arıkan'ın gstv'de gösterilen tüm maçlarını izlemişimdir. önceleri diğer bir sağbek çetin güngör'ün yedeğiydi. ancak bulduğu süreleri çok iyi değerlendirince çetin güngör solbeke kaymış ve kendini ilk 11'e atmıştı. a2 düzeyinde çok iyi 2 sağbek olunca olan stoperden bozma solbek emrah yollu'ya olmuştu. hakikaten de sağdan soldan paldır küldür hücum ediyorduk.

    onur arıkan maç boyu hücum eden, sürekli bindiren bir oyun oynuyordu o zamanlar. hatta bazen kaleciyle karşı karşıya kalıp gol bile atıyordu. elinden geldiği kadar da mücadele ediyordu ama tipik galatasaray altyapı oyuncu sorunu onda da vardı, hakikaten de bayağı cılızdı. ancak bu sene kendisini ilk defa birkaç gün önce türkiye-romanya ümit milli maçında gördüm. şaşırdım da, resmen büyümüş çocuk. bir fikir edinemedim az süre aldı ama a2'den direk ümit milli takıma seçildiği için bir tebriği hakediyor, aynı anıl dilaver gibi. bu arada onur direk galatasaray altyapısı çıkışlı değil. sanırım ilk eğitimini liverpool'da aldı. bir de umarım denge sorununu da halletmiştir zira bazen hücumda ve savunmada ayarsızlık yaşayabiliyordu.

    şimdi bu kadar konuştuktan sonra a takımda rahatça oynar diyemiyorum maalesef. geçen sene serkan kurtuluş'u a2 kulübesine gönderen ve muhtemelen o ligin en iyi beki olan çetin güngör'ün hazırlık maçlarında çok süre almasa da sudan çıkmış balığa döndüğü görünce, insan kesin yargılardan kaçıyor. a takımla antremanlara başlaması, yavaş yavaş ısınması güzel tabi. eğer seneye kalırsa hagi'nin ilk sezonunu baz alarak 2-3 genci vitrine çıkaracağını düşünüyorum.

    umarım lig bittiğinde anadolunun dört bir tarafına yayılan genç oyunculardan olmaz. çetin güngör'ün zorunlu şark hizmeti gibi şanlıurfaspor'da olduğunu duyunca aklıma gelen cümle bu. bu adamın gelişiminin takip edilme olasılığı bile yok. lig sonunda florya'da kampa katılır ve kendisini teknik direktör ve transfer krizlerinin ortasında bulur ve kurada hangi il çıkarsa...

    net bir şekilde genç oyuncuların altliglerde kendilerini geliştiremeyeceğini düşünüyorum. oralarda oynanan futbol tamamiyle skora ve fizik gücüne endeksli. yahu camış gibi adam olan emenike bile bank asya'nın süper lige oranla daha zorlu olduğunu ve fiziken zorlandığını söylüyor. hangi teknik adam senin oyuncun gelişsin diye oynatsın. serdar eylik denizli'de gayet iyi maçlar çıkarırken biraz tökezleyince fatih ceylan'ı anında transfer ettiler. şimdilerde bank asya'nın reklamları var hani geleceğin yıldızları konulu. yahu geçen sene ligin yaş ortalaması 26'ydı. süper ligle hemen hemen aynı muhtemelen, hangi geleceğin yıldızlarından bahsediliyor. genç oyuncular takıma değil hocalara kiralanmalı. arda turan-ersun yanal, uğur uçar-ertuğrul sağlam örnekleri tesadüf olamaz. umarım yavaş yavaş kazandırılırlar takıma. artık onları anadoluya dağıtıp boş yere oyalamasınlar
App Store'dan indirin Google Play'den alın