• 6
    yanındaki "sas" kısaltması açılımı* "seydişehir aluminyum sanayi" idi. bu takım şu anda bu kısaltmayı kullanmıyor ve beko basketbol 2. ligi'nde mücadele ediyor.

    ayrıca ikibinlerin başında açtıkları basketbol okulları ile türkiye'de kalifiye basketbolcu yetiştirme konusunda öncelik etmişlerdir.

    yine bu takımın aris ile koraç kupası finali oynamışlığı vardır.

    --------------------------alıntı-------------------------------------

    bir dönemin efsane takımlarından olan tofaş spor kulübü;bu sezon tb2l'deki final serisinde ted kolejliler'i mağlup ederek yeniden tbl'ye yükselmiştir.başkanlığını aynı zamanda tofaş'ın efsane basketbolcularından efe aydan yapmaktadır.1990-1991 senesinde tbl'deki şampiyonluk serisinde efe aydan,tolga öngören ve murat konuk'lu kadrosuyla fenerbahçe'ye 4-3 yenilmiştir.ayrıca 1996-1997 sezonunda koraç kupası'nda finale kadar yükselen takım,finalde aris'in rakibi olmuştur.deplasmanda rakibini 77-66 yenen tofaş sas,bursa'da oynadığı maçı 70-88 kaybederek koraç kupası'nı kazanamamıştır.bir dönem maddi sıkıntılar nedeniyle kapandıktan sonra altyapıdaki oyuncularlarla yeniden zirveye oynayan bir takım haline gelmiştir. 2006-2007 sezonunda tbl' ye veda ederek tb2l' ye düşmüştür. ana sponsoru fiat'tır.

    --------------------------alıntı-------------------------------------

    http://tr.wikipedia.org/...por_Kul%C3%BCb%C3%BC
App Store'dan indirin Google Play'den alın