• 36
    bu aralar cok soru geldi, buradan yazip durumu aciklayayim. karisikligi gidereyim ve sorulari cevaplayayim.

    mavi marmara baskinindan sonra israil turkiye iliskileri donma noktasina geldi. aradan 4-5 ay gecmesine ragmen hala da gergin. ısrail su an turkiye'yi kara listesine eklemis durumda. demek oluyor ki, diplomatik amac haric israil'den vize almak imkansiz durumda. israil'den vize alamayinca urdun ustunden gitmek icin ugrastim ama edindigim bilgiye gore su an turklerin filistin'e girmesi, eger uluslararasi bir kurum icin degilse imkansiza yakin. iliskiler bu kadar gergin bile degilken, 2009 yazinda buradan giden turk arkadasim keyfi sebeplerden dolayi 6 saat sinirda tutulmustu.

    neyse buralar teknik detaylar gelelim kampanyaya ne olucak sorusuna.

    en son tokayla konustugumda toplanan metin oktay formalari, gs'deydi. su an burada (hollanda)da okuyan filistinlilerle konusuyorum. toplamda zaten 2 kisiler. ikisi de kesin olarak onumuzdeki yaz filistin'e gidiyorlar. ve formalari bizim adimiza goturup cocuklara dagitmaktan buyuk mutluluk duyacaklarini soylediler. aralarindan bir tanesinin 17 araliktan sonra gitme filistin'e gitme ihtimali varmis. eger olursa, kiz ben goturur dagitir fotograflarim dedi. en kotu ihtimalle 2011 yazinda formalar filistin'e ulasmis olacak.

    bakin; gemileri, gazze'ye sokmayacagiz, gerekirse guc kullanip el koyariz denmesine ragmen, ben zorla gazze'ye goturmeye calismadim. iki ulke arasinda ki iliskileri ben germedim, surekli bu konuda suclanmaktan artik sikildim. elimde olmayan sebeplerden dolayi istedigim gibi gerceklesmedi bu proje, ama sozlugun adini kullanip ne parayi hupurdettim, ne de kendime bir kazanc sagladim. ben gonullu olarak yaptigim bir olayi sozluk'u de dahil etmek istedim, burada bile siksik ettiniz, ve elimde olmayan sebeplerden dolayi bu proje gerceklesmedi. ne sozlugun "namusu"na laf getirmek isterdim, ne de bu proje icin yirtanan diger arkadaslarin kredibilitesine zarar gelsin isterdim. zarar gordugunu dusunen, benden daha cok uzuldugunu dusunen herkesden ozur dilerim.

    ozet gecmek gerekirse, elde olmayan, iki devlet arasinda neredeyse savas cikartacak bir olay yuzunden en fazla bir sene ertelenen proje olmustur. o formalar sike sike filistinli cocuklara gidecek, baska bir yolu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın