resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 5
    istanbul büyükşehir belediyespor teknik direktörü avdullah avcı, oyunu tek yönlü oynayan alex ve lincoln'ün kadrosunda yeri olmadığını söyledi. antalya'da devre arası hazırlıklarını sürdüren istanbul büyükşehir belediyespor'da teknik direktör abdullah avcı, türkiye'de 10 numara hayranlığının bulunduğunu ve bunun da türk futboluna zarar verdiğini açıkladı. özellikle üç büyüklerde oynayan futbolcuların takım oyununa yönelik oynamadıklarını belirterek, ''fenerbahçe kaptanı alex de souza ve galatasaray'ın brezilyalı oyuncusu lincoln'u ben başında olduğum takımda oynatmam'' dedi.

    avrupa futbolunda kişiye dayalı bir sistemin kalmadığını belirten avcı, ''özellikle 3 büyüklerde bir 10 numara tutturulmuş gidiyor. avrupa futbolunda artık bir futbolcu üzerine kurulu oyun sistemi yok. avrupa devleri, dünya futbolunda söz sahibi olmuş takımlara bakın, barcelona, manchester united gibi takımlar bunlara son verdiler. ülkemizdeki takımlarda ise eskiden beri gelen 10 numara sevdamız var. takım için oynamayan, oyunu tek yönlü gören oyuncular bize zarar veriyor. avrupa'ya bile gidemeyen bu futbolcular biz de çok ilgi görüyor.'' diye konuştu.

    alex ve lincoln çok yetenekli ama...

    abdullah avcı, alex ve lincoln'ün çok yetenekli oyuncular olduğunu da ifade ederek, ''bu tip oyuncular oyunu çift taraflı oynamadıkları, sadece tek taraflı oynayıp takım oyununu benimsemedikleri sürece ben kendi takımımda oynatmam. benim oyuncularım çok pas yapan, birbirine yardımcı olan ve çok koşan futbolculardan kurulu.'' dedi. devre arası hazırlıklarının da çok iyi geçtiğini, 2 futbolcu alarak transferi kapattıklarını ifade ederek, ''şuan kampımız iyi geçiyor. ilk hazırlık maçımızı gaziantepspor ile yaptık ve oyuncularımın mücadelesinden dolayı memnunum. ilk yarıdaki puan sıralamasındaki yerimiz de geçen seneye göreki perfonmansımızla hemen hemen aynı.'' diye kouştu.

    '' hakem de insandir hata yapar ''

    avcı, son olarak ise hakem hataları ve onlara yapılan eleştiriler hakkında, ''ben hakemlerimizin bilinçli hatalar yaptıklarına inanmıyorum. insanlar her zaman hata yapar ve yapacaktırda. ikinci yarıda bu hataların en aza ineceğini düşünüyorum.'' açıklamasını yaptı.

    kaynak : cihan haber ajansı
App Store'dan indirin Google Play'den alın