resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 175
    real madrid'e gecen ilk sapina kadar türk olan futbolcudur.

    alman kültürüyle yetismisligi filan da yoktur. senin benim gibi türktür iste. ha, fark nedir diye sorarsan, anadolu'dan son 100 senede cikan belki de en yetenekli 2-3 futbolcudan biridir. kaderin bir cilvesiyle bu zonguldak'li cocuk ise almanya'ya giden bir gurbetci ailesinin cocugu olarak futbolunu orada icra edip, o ülkenin kapsamli futbol egitmenleri tarafindan yetistirilmis, ve alman futbolunun 1998-2004 arasi gecirdigi büyük buhran sonucu degisen kafa yapisindan dolayi alman milli takimina kazandirilmistir. yoksa zamaninda mustafa dogan'da alman milli takiminda hem de türkiye'ye karsi oynadi. türk degil mi bu simdi? hakan yakin, murat yakin, kubilay türkyilmaz, bunlar türk degil mi? siz zannediyor musunuz ki, zamaninda alman futbol federasyonu bugünkü idari yapiya sahip olsaydi ve 15 sene önce yetenekli türk genclerini bundesliga takimlarina monte etmeye baslasaydi bir ümit davala, bir ilhan mansiz, bir tayfur havutcu, bir tayfun korkut, bir serhat akin, bir berkant göktan ve bir ümit karan ay yildizli formayi mi secerdi, yoksa bundesadler'li formayi mi?

    nuri sahin bu konuda bir sondur arkadaslar. alisin mesut özil'lere. hele burada serdar tasci'lar, mesut'lar hakkinda böyle konusacaksaniz, iyice alisin bu duruma. zamaninda mustafa dogan bile alman milli takimini secmis. yoksa mustafa dogan sizce alman mi?

    ha, senin benim ve mesut ile aramizdaki bir baska önemli fark da bu: kendisi futbola bir milli mesele degil, 35'ime kadar nasil maksimum para kazanabilirim diye baktigi meslegidir. mesut'un almanligi da bundan ibarettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın