resim
Mehmet Oğuz
Mevki:Merkez orta saha
Doğum:03.05.1949
Ölüm:27.11.2022 (73)
Uyruk:Türkiye
  • 12
    stilinden yürüyüşüne kadar arda turan'a birebir benzeyen eski futbolcumuz. hayatının son dönemi fenerbahçe forması giymiş fakat fenerbahçe'ye neden transfer olduğu hiç bir zaman öğrenilememiş futbolcu. rivayete göre, ev taksidini ödeyememesi üzerine galatasaray yöneticileri ile görüşür. fakat dönemin galatasaray başkanı büyük mehmet'e futbolu bırakması aksi halde kendisini önümüzdeki sezon düşünmeyeceklerini bildirir.

    fenerbahçe'den yakın arkadaşı cemil turan devreye girerek kendisine fenerbahçe'nin teklifini iletir. uzun süre düşünen mehmet, galatasaray'dan ses çıkmaması üzerine teklifi kabul eder. fenerbahçe forması ile tek galatasaray maçına çıkar ve fenerbahçe bu maçta bir penaltı kazanır. fenerbahçe taraftarının ısrarına rağmen penaltıyı kullanmayı kabul etmez ve cemil turan'ın kullandığı penaltı vuruşu ile fenerbahçe maçı kazanır.

    eskilerin gözlerinin dolarak anlattığı bir futbolcudur mehmet oğuz. fenerbahçe'ye gitmeseydi şayet şu an galatasaray efsaneleri arasında yerini alacaktı derler. kendisi hakkında anlatılan bir anıyı tekrarlamak farz oldu;

    bir fenerbahçe maçı sırasında maçın 85. dakikalarında fenerbahçe maçı 1-0 önde götürmektedir. fenerbahçe maçı haksız bir penaltı ile 2-0'a getirir. bunun üzerine çıldıran büyük mehmet topu alarak santraya koşar. topu alarak tek başına 5 fenerbahçeli futbolcuyu geçerek durumu 2-1 'e getirir.

    maçın son dakikalarına doğru topu tekrar kapar ve sol taraftan sıfıra inerek topu arka direkte bekleyen dönemin yugoslav futbolcusuna keser ve skor 2-2 olur.

    90.dakikada ise yine bir kaç kişiyi geçtikten sonra topu kaleye gönderir fakat top direkten dışarıya çıkar ve maç berabere biter.

    galatasaray'ın ne olursa olsun sahiplenmesi gereken futbolculardandır kendisi. galatasaray aleyhine şu ana kadar tek kelime etmemiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın