• 72
    her iyi yetişmiş, iyi eğitim almış bireyin spor kulübü başkanı veya yöneticisi olamayacağının örneğini defalarca yaşadık; "bir de süheyl batum ile şansımızı deneyelim"e hiç gerek yok.

    bu beyfendinin spor kulübü yöneticiliğine dair hiçbir tecrübesi yok. spor dünyasında bağlantısı yok. maddi gücü yok. nüfuz edebileceği hiç kimse yok. maddi güç, iletişim gücü, lobi gücü ve hatta vizyon bakımından yetersiz görülen dursun özbek'ten katbekat yetersiz bir potansiyel başkan adayı. saha içinde de, saha dışında da dursun özbek'i ve ekibini mumla ararız kendisi ile. süheyl batum'un ve ekip arkadaşlarının oluşturacağı futbol takımının iskeleti muslera-nelsson-torreira-mertens-icardi gibilerinden oluşmaz. bu bahsi geçen ekip olsa olsa alanyaspor ayarında bir takım kurabilir. nelsson yerine fatih aksoy olur; torreira yerine leroy fer olur; mertens yerine efecan karaca olur; icardi yerine ahmed hassan olur. yazdığım alternatif isimler sembolik; bunlar olmaz da o ayarda başkaları olur. ama daha iyisi, daha iyileri olmaz. özbek yönetiminin yerden yere vurulduğu basketbol ve voleybol gibi branşlarda da süheyl batum'un ve ekibinin galatasaray'ı uçurması mümkün değil. şu an olduğumuz noktadan daha iyiye gidemeyiz o branşlarda da.

    mustafa cengiz'den sonra, burak elmas'tan sonra ortaya çıkamayanların, galatasaray'ın bankalar birliği anlaşmasından çıkmak üzere olduğu, futbolda da türkiye standartlarının üstünde bir kalitede kadro iskeletine ve teknik heyete sahip olduğu dönemde ortaya çıkmaları çok enterasan. süheyl batum ve diğerleri 2021 seçiminde neredeydi acaba? veya 2022 seçiminde neredelerdi? bankalara sıfır borç; yedek kulübesinde okan buruk ve ekibi; sahada muslera, nelsson, kaan, köhn, torreira, mertens, ziyech icardi, barış ve diğerleri. bu tabloda bir anda galatasaraylılıkları kabarmış bu abilerin demek ki. ama emin olduğum bir şey var ki bu anlatmaya çalıştığım olumlu tabloyu geliştirmeye değil, yakıp yıkmaya gelme niyetinde süheyl batum (ve ekibi). dağıtmaya hevesliler. dağıtıp kuracaklarının alanyaspor'dan bir fazlası olmayacağına da özellikle futbolda 100% eminim. diğer branşlara, kulübün finansman yapısına, lobi gücüne vs. hiç girmiyorum bile. böyle bir maceraya, daha doğrusu böyle bir saçmalığa hiç ihtiyacımız yok. böyle şeylerle kaybedecek zamanımız olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın