resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3717
    bu sezon yaptığı 14 gol asistlik skor katkısı ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren kanat.

    üzerinde oluşan süperstar beklentisi kariyerinden dolayı değildi. büyük takımlara karşı premier lig performansı ile yapmış olduğu isim, dev maliyet ve transfer çalımı etkenlerinin birleşmesiyle gayet doğal bir beklenti oluştu.

    crystal palace’da 12-13 sene süperstar olduktan ve takım tarihine geçtikten sonra galatasaray gibi apayrı bir kültüre ve değerler bütününe sığamamış olması aslında çok şaşırılacak bir şey değil. nitekim kendisi 31 yaşında ilk kez uluslararası müsabakalarda, şampiyonlar liginde oynama fırsatı buldu ve ilk kez bir şampiyonluk yarışı atmosferi soludu. bunun yanında yeni rolü, forma rekabeti, kendinden çok daha büyük starların olduğu bir takıma uyum sağlama gibi problemleri aşamadığını düşünüyorum.

    kendini ispat çabası uyumsuzluğu, formsuzluğu ve fiziken eski seviyesine ulaşamaması ile birleşince ortaya mevcut senaryo çıktı. oyun stili olarak da belki de ilk kez oyuna hükmeden ve her maç skoru almak zorunda olan bir takımda oynamaya alışamadı.

    saha dışı tüm etkenleri kenara bırakırsanız mutlaka takımda bulunması gereken bir oyuncu dersiniz fakat tüm bunları göz önüne aldığında artısının eksisine yaklaşmadığı da kabul edilmesi gereken bir gerçek. kendisi bu maaşı alırken almak isteyeceğiniz her oyuncu da size kapıyı tavan fiyattan açar. sezon sonuna kadar huzurumuz kaçmasın yeter modunda devam edelim, sonrasında hayırlısı olur umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın