• 31
    futbolda tolere edilebilecek mevkiler olduğuna hep inanmışımdır.

    misal bek mevkisi tolere edilebilir. yalnızca savunması iyi olan bir bekle maç kazanabilirsiniz hücumda pek etkinlik göstermesine gerek kalmadan. ve yahutta hücumda size oyun kuran bir bekin arkasını bir yere kadar orta sahadan kayan adamlarınızla toplarsınız. çok iyi bir on numaranız vardır, arkasını 2 tane asker orta saha diker toplarsınız. çok iyi bir golcünüz vardır press yapmaya gönlü olmayan, tolere edersiniz orta sahanız ve kanatlarınızla.

    yalnız işin sonunda fark ettiyseniz hep orta sahanız sizi ayakta tutar, bu sebepten bana göre tolere edilmeyecek tek mevki orta saha. misal icardi'nin yarısı kadar gol atan bir adamımız olsun, bir şekilde yine maç kazanırız. onun atamadığı maçlarda kanatlar, orta sahalar, duran top golleri çalışır. zaten bütün gol yükünü tek bir santrfor çekiyorsa orda bir terslik vardır. ve ya muslera yerine idare eder seviye bir kalecimiz olsun, yine maç kazanırız çünkü güçlü orta saha az pozisyon vermemizi sağlar. zaten kalemize 3 kere gelen rakip 3 seferi de golle bitiriyorsa kalecimiz hiç de idare eder seviyede değil demektir.

    finalde orta sahanın ağır bastığını düşünüyorum, tabii ki atan ve tutan da belli bir seviyenin üstünde olacak. he amaç şampiyonlar ligi seviyesiyse o zaman herkes güçlü olacak, türkiye ligi için yaptım ben yorumumu. zaten türkiye ligine damga vurmuş flaş takımlara bakarsak hep güçlü orta sahalar görürüz. melo, fernando, okan buruk, appiah, aurelio, atiba, torreira vs.
App Store'dan indirin Google Play'den alın