• 375
    tarihinde ilk kez 3. lige düşmüş şehrimin takımı.

    bunun sebebi, febeye sorarsanız mevcut iktidara seçim kaybettirmeyi başaran en büyük sivil toplum örgütü! febe taraftarının denizlispor'a ah etmesi düşmanlık yapmasıdır. fenerbahçe'ye düşmanlık yapanın sonu budur vs. gibi geyiklerle avuntu içindeler, neredeyse 20 yıl geçti o malum travmanın üstünden. ancak her olumsuz konuda olduğu gibi kendilerinin bu konuda da tedavileri mümkün olmadı acil şifa dileyelim geçelim.

    denizlispor'un bu halde olmasının sebebi ise çok açık;

    (bkz: ali çetin)
    (bkz: betoncu ali)

    2019 yılında tekrar süper lige çıktıktan sonra son derece yetersiz bir kadro kurulmuş, hatta o dönem ligin ilk haftası açılış maçında denizli atatürk stadyumunda 2-0 mağlup olmuş, selçuk inan maç 0-0 iken penaltı kaçırmıştı. oradan 3 puan alan denizlispor ilk 3 haftada 7 puan toplarken gol yememiş, her haftasında da kaleci adam stachowiakbirer penaltı kurtarmış ve bu sayede bu krediyi ligin sonuna kadar kullanıp ligde kalabilmiştir. keza o sezon pandemi nedeni ile de küme düşme olmamıştı.

    o dönem sezona yücel ildiz ile başlayıp şifo mehmet ile devam edip bülent uygun ile sezonu tamamlamışlardı.

    takip eden 2020 sezonunda ise ilk çıktığı yıla oranla daha zayıf bir yapılanma ile sezona başlandı. sırasıyla prosinecki, yalçın koşukavak, hakan kutlu ve ali tandoğan ile küme düştüler.

    sadece hoca tercihleri bile ne kadar kötü yönetildiklerinin bir kanıtı iken, enteresan futbolcu transferleri ve şehir kapasitesinin çok üstünde mali bir yükümlülük ile takımın içine bıraktı gitti betoncu bey. sadece 5 maç oynamış olan neven subotic'e yaklaşık 3.5m euro ödemek zorunda kalındı. peşi sıra sezon sonunda hemen hemen tüm yabancı oyuncular alacaklarını fifa'ta şikayet edip takımdan ayrıldılar.

    mevcut dönem için yaklaşık 200 milyon tl gibi bir borç ile betoncu ali takımı düşürmüş topçularını kaybetmiş bir şekilde takımı bırakıp gitti. yerine gelen yeni yönetim iyi işler yapmaya çalışıp 1. ligde takımı 1 sene tutabilmiş olsalar da gelen ve halen süren transfer yasağı neticesinde mutlu sondan kurtulamamış ve 4 yılda 3 defa küme düşmüştür.

    bunun sorumlusu olarak denizlili zengin sanayiciler görülmüş takıma 1 lira destekte bulunmamışlardır. 15 yıldır belediye başkanlığı yapan osman zolan ise yeni stad ve sürekli kulübe yardım vaadinde bulunmuş gerçekleştirmemiştir. sonuç olarak denizlispor bugün bursaspor ve eskişehirspor ile aynı kaderi paylaşmaktadır. bu saatten sonra yapabilecekleri tek şey profosyonellikten düşüp borçlarını sıfırlamak ve gerçekten kulübü düşünen bir yönetim ile yola çıkmaktır.

    bu nedenlerden ötürüdür ki, şehir takımım adına üzülemiyorum bile. bile isteye bu senaryoyu yazıp oynadılar ceremesini çeksinler.

    bunun yanı sıra kendilerine herhangi bir vefa borcumuz yoktur. rahmetli ali ipek 2006 da aziz yıldırım ile meblağ da anlaşamamış, sinirlenmiş ve bu saatten sonra ne verirseniz verin bu maçı salmayız mottosuna girmiştir. maçın uzaması, diğer küme düşen takımın kesinleşmesinin beklenmesi hepsi oyunun bir parçasıydı ama sorsan febeye sahaya konfeti attılar!!! maç oynatmadılar bla bla. stadyumda öyle bir ortam vardı ki tribünde fenerlisi, denizlisporlusu ve dahi belli bir kesim galatasaraylısı bulunuyordu. maç sonu tuncay'a yapılan şampiyon cimbombom tezahüratı ise en büyük keyif anlarından birisiydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın