• 4
    turnuvaya katılamayan, elemeleri geçemeyen tanıdık isimlere baktım.

    geçen sene çeyrek finalde decider oynayan anthony mcgill, bu sefer elemeleri bile geçememiş yuh. eski dünya şampiyonlarından graeme dott elenmiş. yaşı ilerlemişti zaten. joe perry, marco fu gibi isimler de ana tablo görememiş. elemelerin en büyük sürprizi neil robertson olmuş. sosyal medyayı hiç takip etmiyorum, kimbilir neyin bataklığına düştü yine. çok yazık ediyor kendi.

    turnuva öncesi dünya sıralaması:

    1. luca brecel
    2. ronnie o'sullivan
    3. judd trump
    4. mark allen
    5. mark selby
    6. mark williams
    7. ding junhui
    8. shaun murphy
    9. ali carter
    10. gary wilson
    11. zhang anda
    12. kyren wilson
    13. john higgins
    14. tom ford
    15. barry hawkins
    16. robert milkins

    avrupalı bahisçiler ise en favori oyuncuları şu şekilde sıralamış:

    ronnie o'sullivan 3,25
    judd trump 5,50
    mark selby 10,00
    mark allen 12,00
    mark williams 15,00
    son şampiyon luca brecel 17,00

    bu oranlar diyor ki, ronnie her zamanki gibi doğal favori, kendisini sadece trump zorlayabilir. selby, allen, williams'ın şansı çok düşük, son şampiyon ise önce crucible lanetinden kurtulsun gelsin. bence oranlar çok acımasız. mark williams gibi bir adam ne kadar formsuz olursa olsun böyle underdog gösterilmesi adamın markasına haksızlık. bunları yazarken ana tabloya baktım, olası bir mark williams judd trump maçı olabilirmiş. mark williams, tump'u geçerse yarı finalde ronnie'ye çarpıyor, bu yüzden algoritma yüksek oran biçmiş krala. yine de kendisi gizli favorimdir. ayrıca gönül ister ki 92 sınıfından higgins de başarılı olsun ama onun da işi çok zor.

    ronnie'nin misyonu çok ağır basıyor. 8x8x8 yapmasından başka, ben farklı motivasyonların sahibi olduğunu düşünüyorum. mesela bir önceki şampiyonluğunda belgeseli çekiliyordu. ronnie için motivasyon kelimesi kullanmak eskiden abesle iştigal olurdu ama kendisinin bırakıp döndüğünü, defalarca zevk almıyorum demesine rağmen oynadığını, bu spora doyduğunu hepimiz biliyoruz. takip edenler bilecektir, dünya şampiyonası crucible'da oynanmak zorunda değil, yer değişikliği olabilir, arabistan yarımadası'nda veya çin'de oynanabilir demiş. ronnie tamam aykırı bir adam ama bu sözleri karın tokluğuna söylemiş olamaz.

    ben snooker'da "yaşlılar sporu bıraksın, gençlere yol açılsın" diyenlere asla katılmıyorum. 40+ yaşındaki oyuncuları ne kadar çok izlersek bizim için o kadar iyi. gençlere illa yol açılacaksa, bileklerinin hakkıyla rakiplerini yendikleri sürece zaten problem yok, keyif alırız. en büyük örnek işte geçen sene luca brecel şampiyonluğa yürürken, finalde çok sevdiğim mark selby ile karşılaşmasına rağmen kendisini destekledim. brecel'den bir önceki genç şampiyon da zaten bundan 14 yıl önce neil robertson, 28 yaşında şampiyon oldu. 2001'de ronnie 25 iken, 1990'da hendry 21 iken. öyle kolay olmuyor o işler, taa kaç yılda bir defa denk geliyor.

    tüm snooker sevdalılarına iyi seyirler dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın