• 60
    ertelenmesini isteyen fenerbahçeliler'e kapak niteliğinde 2002 yılından bir arşiv haberi paylaşacağım. bunların ne kadar ikiyüzlü olduklarını görün.

    galatasaray uefa şampiyonlar ligi 2001-2002 sezonunda son 16'da dönemin formatı gereği ikinci grup aşamasında liverpool, roma ve barcelona ile birlikte çeyrek finale yükselmek için amansız bir mücadele vermektedir. takımımız galatasaray 13 mart 2002 as roma galatasaray maçında 1-1 berabere kalarak 5 maçta 5 beraberlik elde edip 5 puan toplayarak gruptaki son maç olan 19 mart 2002 galatasaray barcelona maçını kazanması halinde grubu lider tamamlayıp bir kez daha şampiyonlar ligi çeyrek finaline yükselme şansı elde etmiştir.

    tff de bu 13 mart'taki roma maçı ile 19 mart'taki barcelona maçları arasına denk gelen trabzonspor-galatasaray maçını 3 nisan'a ertelemiştir. (bkz: 3 nisan 2002 trabzonspor galatasaray maçı)

    bunun üzerine takımı ligde galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren dönemin fenerbahçe başkanı aziz yıldırım 15 mart 2002'de çıkıp abuk subuk laflar etmiştir.

    --- alıntı ---

    fenerbahçe başkanı aziz yıldırım, cumartesi günü trabzonspor ile galatasaray arasında oynanması gereken maçın ertelenmesine tepki gösterdi.

    futbol federasyonu başkanı haluk ulusoy’un keyfi bir uygulamayla böyle bir karar aldığını belirten yıldırım, “ulusoy, üzerindeki galatasaray formasını çıkarıp, tüm kulüplerin federasyon başkanı olmalıdır” dedi.

    fenerbahçe başkanı "galatasaray'ın şampiyonlar ligi maçları milli dava değildir. bunu milli dava gibi düşünmek büyük hata olur" dedi.

    erteleme kararının düşünülmeden alındığını söyleyen başkan aziz yıldırım, “galatasaray şampiyonlar ligi’nde diğer turları da geçtiği takdirde ne olacak. o zaman galatasaray diğer takımlar maçlarını tamamladıktan sonra 2-3 maç oynayacak ve şampiyon öyle mi belli olacak” şeklinde konuştu.

    --- alıntı ---

    http://arsiv.ntv.com.tr/news/140959.asp
    https://www.hurriyet.com.tr/cikar-o-formayi-60088
    https://www.hurriyet.com.tr/...irim-bombaladi-59947
App Store'dan indirin Google Play'den alın