resim
Derrick Arthur Köhn
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:25
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 25
    bize transferi ne katabilir onu konuşmaya başlamadan önce sağ bek transferini ele almak gerekiyor. serge aurier, yaşınında vermiş olduğu dinamizim eksikliğinden kaynaklı artık daha defansif bir beke dönüşmüş durumda. okan hocanın kendisinin defansif özelliklerinden daha çok faydalanacağını düşünüyorum.

    işte tam burda aurier’in defansif özelliklerinden faydanalanırken önüne barış alper yılmaz’ın atılmasının önemini vurgulamak lazım. barış alper yılmaz sağ ayaklı olduğu için çizgiye inip düz ayağıyla içeriye cutback orta yapabilme konusunda oldukça mahir. bunu elemelerdeki zalgris deplasmanında, trabzonspor deplasmanında ve samsunspor maçında gol atarak gösterdi. hoca geçen senede rashica’yı bu rolde kullanmıştı. ikisininde ortak özelliği pres gücü yüksek oyuncular olmaları aynı zamanda.

    aurier’i çizgiye indirmeyeceğinize göre önünde sol ayaklı birini kullanmak bence hata olur ki hocanın ben oraya kesinlikle barış alper’i monte edeceğini düşünüyorum. çünkü 2 ters ayaklı kanat demek 2 ofansif bekinizin olmasını gerektiriyor.

    bunları cebe attıysak şimdi sol kanada geçebiliriz. sol kanatta kerem aktürkoğlu gibi, zaha gibi içeri çok iyi boş alan koşuları atabilen kanatlarınız varken atakları sağdan geliştirip, sol kanadı içeri devrik rolde kullanarak atak sonlandırmak en mantıklısı olacaktır.

    şimdi gelelim köhn bize neler katabilir:

    https://gss.gs/Hv3.png

    ısı haritasındanda görüldüğü üzere kendisi daha çok hücumcu bir bek. hatta kanat bek demek daha doğru. son zamanlarda gördüğüm en hücumcu bek ısı haritası olabilir. neredeyse ceza sahası içinde bile kırmızı olacak derecede.

    köhn, kerem veya zaha içeri devrik 2. bir forvet gibi oynayacağından dolayı o çizgiyi boylu boyuna kullanmak zorunda.

    çünkü köhn’ün kanadında oynayan oyuncu ters ayaklı (kerem,zaha) ve çizgiye inip cutback orta yapması düz ayaklı oyuncuya nazaran daha verimsiz olacaktır.

    yani kısacası demem o ki:

    eğer bir bekiniz savunma görevi üstlenecekse önündeki kanat düz ayaklı, önündeki kanat ters ayaklı olan bek ise hücumcu bek olmalı okan buruk takımında. hoca dengelemeyi böyle kuruyor.

    son olarak, bence köhn veya x ofansif bir sol bek gelirse bu kesinlikle kerem ve zaha’ya yarayacaktır.

    edit: tutar tutmaz orasını bilmiyorum. oyuncu profili doğru bana göre ama oyuncu doğru mu görmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın