resim
Ángel Fabián Di María
Takım:Benfica
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.80
Uyruk:Arjantin
  • 12
    galatasaray sözlük yazarlarına ve burada yazar olmayıp yine de takip edenlere sadece şunu söylemek istiyorum;
    angel di maria, ispanya'da yani la liga'da müthiş bir futbol oynar. resital dersiniz.

    messi'nin önü hep açık la liga'da. yani la liga'nın futbol anlayışında zaten kapalı kutu olmak yok. ingiltere'de, premier league'de oynadığı dönemde bir sezona 50 küsür gol sıgdıran bir ronaldo gerçeği vardı. ki bu bahsettiğim ingiltere'nin, daha doğrusu ingiliz futbolunun, dolayısı ile premier division'un futbol anlayışı oldukça serttir. ve bir o kadar da alan savunmasını zirvelerde yaşatarak mücadeleye önem katar, bundan dem vurur.

    işte bu ingiltere'de kapalı savunmayı açaiblen ronaldo daha ilk senesinde la liga'da 20 küsür golü aştı. şampiyonlar ligi vesaire derken 30 u bulmuştur çok rahat. ki bulduğunu düşünüyorum yanılmıyorsam.
    bir de messi'yi ingiltere'de görelim basitliğine maalesef ineceğim. çünkü işin gerçeği bu gibi gözüküyor. arjantin'de yokları oynayan messi, camp nou'de kapanmayı iyi beceren inter'e karşı yokları oynayan messi... vesaire...

    ve fakat yazımın başlarında bahsettiğim gibi la liga'nın özünde açık futbol vardır aslen. yani hiçbir takım düşünmez, '' barcelona geliyor evimize. e hadi kapanalım hacılar'' diye. kapasite meselesi de devreye girince messi de coşar, xavi de coşturur falan...
    ama yine şunu eklemek gerek kapasite meselesine:

    ronaldo gibi, di maria gibi yetenekliliklerinin tepesinde bulunan futbolcular her halükarda la liga'da döktürebilir. resital sunabilir.
    messi konusunda çok ciddiyim. la liga'nın futbol anlayışı messi ve takım arkadaşlarının ekmeğine adeta yağ sürmektedir. ama arada sırada o ekmepe acı biber sürebilecek birileri çıkar ve bazı şeyleri de sorgulatır. sorgulatmasını bilir.

    ben futbolu seven adamımdır bakın gerçekten. ayrımcılık olsun diye, sevdiğim takım prim yapsın, (keza oyuncu da öyle) diyerek onun üzerinden saçmalam bir konu açılırsa. bu sebepleri de göz önünde bulunduralım ve şapkayı önümüze koyalım baylar-bayanlar.

    aklıma gelmişken şunu da belirteyim, di maria'nın fiziksel özelliği daha diri ve yırtıcıdır. ronaldo gibi diyebiliriz.
    yani sorun gol atmaksa la liga'da, ayağına hakim, fiziğini kullanabilen her hucum oyuncusu bu gol dediğimiz şeyin zevkini yaşar. messi gibi özel yetenekler ise açık futboldan istifade etmesini iyi bilir. (arkası sağlamsa tabii)

    hala iddia ediyorum ronaldo'nun çabası çok daha fazladır messi'ye göre.
    messi takımla coşarken, ronaldo takımı sırtlayarak devam ediyor.

    di maria'dan da buralara kadar indim ya, neyse.

    34 m.euro olayına fazla kafa yormaya gerek yok. sonucta bu oyuncuyu alan takım real madrid ise pek sorgulayamazsınız. kaldı ki çok büyük bir miktar da değildir. güiza 1-2 sezon daha kalırsa her şekilde bu paranın üzerinde bir masraf doğurmuş olacak aziz yıldırım beyefendican hazretleri paşalarına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın