• 5817
    hakemler hakkında konuşmakla değil, görevde olduğu dönem için galatasaray spor kulübü bünyesindeki tüm branş takımlarını iyi kurmakla görevli yönetimdir.

    bugün galatasaray futbol takımı, bayern gibi dünya futbolunun zirvesindeki bir takımla deplasmana maça gidiyor ve oradan dönüşte, sadece 3 gün sonra ülkesinin en güneyindeki bir takımla maç yapıyorsa, o gün o takımda en azından merkez orta sahada rotasyon olur. ve bu oyuncu da geçen senenin son 3 ayını berbat geçiren ve yerine adam alınması gereken sergio oliviera olmaz.

    yani galatasaray yönetimi, normal bir planlamada şubat-mart aylarında aramaya başlayıp en geç temmuz sonu ağustos başı gibi alması elzem olan en az 2 orta saha oyuncusunu alamıyorsa ya da aldığı adamları rotasyonun en lazım olduğu yerde kullanamıyorsa, kimse kusura bakmasın ama o yönetim ba-şa-rı-sız-dır. bugün futbol takımı korkunç kötü geçirilen transfer dönemine rağmen zirvedeyse ve şampiyonlar ligi’nde son 2 maça girilirken iddialı bir konumdaysa, bu tamamen okan buruk ve o’nun teknik ekibi sayesindedir.

    mali konularda iyilerdir, florya arazisini daha doğru değerlendiriyorlardır ki zerre bilgim yok, kemerburgaz’ın yapımına başlamış ve devam ettiriyorlardır. eyvallah, başımın üstünde yerleri var ama hiç kimse bu yönetimin geçtiğimiz yaz transfer sezonunda başarılı olduğunu söyleyemez. bizim ideal senaryoda, iyi oynadığımızı söylediğimiz manu ve bayern maçlarındaki orta saha üçlümüz, kaan ayhan, lucas torreira ve kerem aktürkoğlu. 3’ü de geçtiğimiz yılın oyuncuları.

    üstelik yukarıda anlattığım durum haftalardır geçerli, yani sadece hatay maçıyla ilgili değil. misal kasımpaşa maçında da bu saydığım üçlü oynadı merkezde. bugünkü denklemde kaan çıktı sergio girdi, mağlup olduk. ayrıca iyi olduğunu düşündüğümüz diğer bölgeleri de kısaca özetleyeyim. boey’in yedeği, yok. sol bek, dipsiz kuyu. orta saha, torreira hariç yok. icardi yedeği, yok. ziyech, hazır değil. e nasıl olacak sayın yönetim?

    uzun lafın kısası, hakemle ilgili çıkıp sert konuşmakla kadro mühendisliği olmuyor. bugün hakem bence penaltı olmayan pozisyonları penaltı verse ve galip gelsek, haftalardır süregelen oyunumuz değişecek mi? bir oturup düşünmekte fayda var.

    (bkz: 11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın