• 11
    kapalı savunma açmak için çizgiye inip orta açmalar falan bunlar modern futbolda artık kalmadı. modern futbolda savunmalarının yumuşak karnı işte bu half space denen yer. bu bölge stoper ile bek arasında kaldığı için boşluk bulmanın en kolay olduğu alan. burayı ya topsuz koşuyla delip tek vuruşlarla işi çözebilirsiniz ki en basit örnekleri kerem aktürkoğlu'nun manchester united'a ya da samsunspor'a attığı gollerdir.
    https://www.youtube.com/watch?v=braWlOkUpsc
    https://www.youtube.com/watch?v=LFQXctbaDdw

    bu durumlarda iki kişi ister istemez icardi'ye konsantre olduğu için, ki doğru, yoksa icardi affetmez *, sağ half space içine giren oyuncuyu defansif orta saha yeterince iyi kontrol edemezse sağdan getirdiğimiz toplarda cezayı kesiyor. sol half space'i aynı şekilde verimli kullanamıyoruz o da ayrı mesele.

    ya da half space içinde topla buluşur. rakip stoperi üzerinize çeker topu penaltı noktası kale sahası arası bölgeye çevirip içeride stoperle 1e1 kalan adama boş kaleye attırırsınız. bunu da maalesef suyun karşı yakası szymanski tadic dzeko irfan can dörtlüsüyle çok etkili yapıyor.

    henüz süper lig hocaları bu half space nasıl savunulur bilemedikleri için armut toplar gibi 3 puanları iki takım da alıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın