• 649
    italya'ya gitmiş olanlar belki bilir, italya'nın kuzeyinde türklük bir hakaret olarak kullanılır ve italyanlar genelde napolililere "türk" yakıştırmasını yapar.

    napolililer bu türklük olayını iyice benimseyip, bundan gurur duyar hale gelmişler -ki hakikaten karakter olarak italya'nın güneyindekiler daha bi delidirler- ama yine de bu türklük olayı italya'da argoda hakaret olarak söyleniyor.

    16 eylül 2023 inter milan maçında bayrağımızın açılma sebebi bu. hakan çalhanoğlu'nu herhangi bir şeye benzetmeye gerek duymamışlar. sadece türk bayrağını açmaları hakaret anlamı taşıdığı için bunu yeterli bulmuşlar.

    milliyetçilik damarı bu kadar kabarık bir ülkede bu konu pek bilinmediği için sanırım şu zamana kadar herhangi bir tepki gelmedi. kaldı ki türk bayrağının açılmasından gurur duyanlar bile var*

    not: "istanbul'daki final sebebi ile bayrak açıldı" diye bir mesaj aldım. final sebebiyle de olabilir tabii ve hatta muhtemelen öyledir ama benim ilk aklıma gelen bunların slanginde türklüğün hakaret olarak yer alması.

    napoli'de de türklüğün hakaret olduğuna dair mesaj da geldi. bundan gurur duyan biri ile tanıştıktan sonra şimdi de napolililerin de türklük teriminden hoşlanmadığını öğrenmiş oldum.

    son not: inter taraftarı olan italyan arkadaşıma sordum ve olayın şampiyonlar ligi ile alakalı olduğunu söyledi. milanlılar istanbul'da kaybedilen final için marş bile söylemişler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın