resim
Theofanis Gekas
Görev:Teknik Direktör
Takım:Tilykratis
Yaş:44
Uyruk:Yunanistan
  • 315
    30 yaşından sonra geldiği süper lig'de 84 maçta 50 gol 13 asist gibi inanılmaz sayılara ulaşmış santrfor. 84 maçta 63 gol katkısı vermiş herif. bunu da öyle tek bir takıma uyum sağlayarak, o takımın bütün toplarını kullanan biri olarak değil 5 farklı anadolu takımında forma giyerek gerçekleştirmiş.

    mesela sorulsa sözlüğe ''anadolu takımlarından aklınızda kalan santrfor?'' diye, belki bir sürü insan adis jahovic der haklı olarak. ona baktım, 158 süper lig maçında 54 gol 11 asist yapmış. yani gekas'ın 2 katı maça çıkıp aynı sayılara ulaşabilmiş. diagne 111 süper lig maçında 76 gol 11 asistlik bir katkı yapmış, gekas ile hemen hemen aynı oranda yani. o da çok fena ama diagne'nin galatasaray'da oynamışlığı var neticede bekleneni veremese de. bir de bu isimler kariyerinin en olgun, en verimli dönemlerini burada geçirdi. bu da önemli bir parametre.

    gekas gerçekten saf bir golcüydü. çok iyi bir futbolcu değildi ama golün kokusunu alan adamlardandı. süper lig'e daha erken yaşlarda gelseydi çok daha fazla damga vurur, çok daha büyük izler bırakırdı eminim. biz kendisini her zaman fenerbahçe'ye hat-trick yapmasıyla hatırlayacağız.

    (bkz: asıl tanrı bu deyyus)
App Store'dan indirin Google Play'den alın