• 27
    11 ağustos 2023 trabzonspor antalyaspor maçını full izleyenlerdenim.

    trabzonspor, kendi evinde oynamanın avantajını kullanarak ilk 10 dakika baskılı bir oyun oynadı ve nitekim kornerden de golü buldu.
    zaten ne yaptılarsa ilk 10 dakikada yaptılar çünkü geri kalan 80 dakikada sahada yoklardı. abartıyor diyebilirsiniz ama cidden 80 dakika boyunca hiçbir şey yapamadılar. antalyaspor ise var gücüyle saldırıyordu da işte son vuruşu yapacak kalitede oyuncuları olmadığı için sahadan yenik ayrıldılar.

    trabzonspor'u oyuncu bazda değerlendirirsek, en önemli oyuncuları hiç kuşkusuz bakasetas'tır. uzaktan şutları çok tehlikelidir ve savunma arkasına da sürekli top atar. bunun yanında abdülkadir ömür de bize ters gelebilecek bir oyuncu izlenimi verdi çünkü topu aldı mı bırakmıyor. dikine gitmeyi çok iyi becermişti. bu iki oyuncu dışında geri kalan hepsi berbat oynadı. evet trezeguet de berbattı.

    biz ise 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçında genel anlamda kötüydük. ara ara iyi oynasak da, net pozisyonlar bulamadığımız için beraberlikle yetinmek zorunda kaldık. bu maçın bizim açımızdan olumsuz yanı, çok sık pas hataları yapmamızdı. bu sayede rakip biri direkten dönen top olmak üzere birçok fırsat buldu.

    şimdi bu iki takımın mücadelesini kafamda canlandırdığım zaman, as kadroyla çıkan bir galatasaray'ın kendi evinde trabzonspor'u yenebileceğini düşünüyorum. hatta düşünüyorum değil, biliyorum. angelino-kerem ikilisinin hücum katkısını, rakip oyuncular larsen ve visca'nın durduracağını sanmıyorum. zaten visca da sakatlandı deniyor. yerine bardhi mi oynar başkası mı oynar bilmem ama iyi oynayamaz. solda ise eren-trezeguet ikilisi çok dağınık. 1 yıldır beraber oynuyorlar ama halen daha anlaşamıyorlar. trezeguet'in defansif katkısı kıt, sol bek eren'in ise ondan daha kıt. boey-zaha ikilisi orayı pert eder. bu arada şunu da söyleyeyim,
    normalde zaha'nın solda oynaması daha iyi ama bu durumda kerem dışta kalmış olacak. sağa atsan, defans arkasına attığı pasları atamayacak. e kerem dışta kalırsa yerli kuralından dolayı barış sağda görev almak zorunda kalacak. bu da hücum aksiyonlarımızın sekteye uğraması demek. o yüzden bana göre kerem'in oynaması çok daha mantıklı. üstüne bilenmiş bir şekilde çıkacağı için gol katkısı yapacağını düşünüyorum.

    kısacası kafamdaki 11:

    ------------muslera------------
    boey---nelsson---abdülkerim--angelino
    --------berkan------torreira----
    zaha-------------mertens---------kerem
    ---------------icardi

    berkan açıklamasını da yapayım;
    berkan yerine oliveira'yı koysan, bu sefer barış ve kerem ikilisini beraber oynatmak zorunda kalırsın. oliveira'nın kamp görmemesi ve formsuz olması, mertens'in tıpkı geçen sezon olduğu gibi geriye gelip top istemesine neden olacak. torreira'ya da yine ekstra yük binecek. bunun yerine berkan'ı oynatarak defans zafiyetini minimize eder ve mertens'ten de hücumda verim alırdım. ikinci yarıda da kerem demirbay, barış alper yılmaz falan girer.

    sözün kısası, tüm parametreleri ele alıp yargıya vardığım zaman, bu maçın galatasaray galibiyetiyle biteceği düşüncesindeyim. skor tahminim 3-1.
App Store'dan indirin Google Play'den alın