resim
Jorge Fernando Pinheiro de Jesus
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Hilal
Yaş:69
Uyruk:Portekiz
  • 1065
    son 15 yıldır gittiği her takımda en az 2.10'luk maç başı puan ortalaması yakalayan teknik direktör.

    fenerbahçe'nin başında çıktığı 39 maçtaki puan ortalaması da 2.18'dir. sezon başı kime sorsan bu puan ortalamasını gözü kapalı kabul ederdi. düşünsenize, bir önceki sezon* en büyük ezeli rakibin ligi 13. bitirmiş. beşiktaş'ta saçma sapan bir teknik direktör var ve yeni sezona onunla devam edecekler. ligi şampiyon bitiren trabzonspor ise son düzlükte az kalsın şampiyonluk verecekti. tüm bunların olduğu bir sezonda sen jesus'u getiriyorsun ve sana 2.22'lik(ligde 2.22, her üç kulvarda 2.18 ) puan garantisi verecekler! ali koç, evlenecek olan gelin ve damadın "isminiz nedir?" sorusuna "eveeetttttt!" demesine benzer bir mutluluk ve heyecan içinde gözü kapalı kabul ederdi.
    nitekim bu puan ortalamasını yakaladı. üstüne bir de avrupa ligi grubundan namağlup lider çıktı. tüm bunların yanında ligin en çok gol atan takımları olmasının yanında, türkiye kupasında da çeyrek finale kaldılar. e abi niye gönderiliyor bu adam?

    sorduğum soruya direkt kendim cevap vereyim:
    geçen sezon ligi 13. bitiren bir takıma 2.40'lık puan ortalaması yakalatan bir teknik direktör yüzünden. evet, bu isim okan buruk.

    okan buruk, bu adamı tabir-i caizse ezdi geçti. ortalama 75 puanı yakalayan bir takımın şampiyonluk yaşadığı ligde, istatistikleriyle 80 puan toplaması garanti olan jesus'a, neredeyse 90 puan ortalaması yakalayan okan buruk diz çöktürdü diz! aynı ortamda okan hocayı tanımama artistliğine, okan hoca şampiyonluk yaşayarak tanıttıracak kendini. bundan ala utanç olur mu?

    "sayın jesus; iki bin yıl önce yeryüzüne adaşınız inmişti, bu sene de türk futboluna siz indiniz adeta!" şeklinde konuşmalar yapan uğur meleke gibi adamların anlayacağı tarzda söyleyeyim;

    iki bin yıl sonra türk futboluna inen jesus'un sonunu, onu çarmıha geren okan buruk getirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın