• 7273
    on yıldır elle tutulur tek bir başarısı olmayan sözde ezeli rakibimiz. kendilerini tanımlama ihtiyacı duyduğum nadir anlarda ne sportif, ne konjonktür, ne çeşitli platformlar üzerinden yaptıkları çağrılar ya da sataşmalardan yola çıkarak konuşuyorum zira kendilerinin toplum nezdinde tanımı inanılmaz bir psikolojik aktarım gerektiriyor, aile bireylerimden tutun toplumun alelade bir kesiminden alelade bir fenerbahçe taraftarı ile futbol tartışırken gözlerinde gördüğüm o inanılması zor kompleksin açıklanması ne benim, ne sizin ne de bir başkasının tarafınca yapılması çok zor, yine de küçücük bir not geçeceğim.

    --- alıntı ---

    “aşağılık ve üstünlük kompleksi arasındaki birlikteliğe nevrotik hastalıklarda rastlanır. nevrotik kişi, üstünlük kompleksini durmadan ortaya koyar, ama kendi aşağılık kompleksinin farkında değildir.”

    --- alıntı ---

    aşağılık duygusunu kavrayabilmek için en önemli nokta bireyin kendine dair varsayımlarıdır. fiziksel ve sosyal olarak kendini aşağıda algılamak bireyin hissettiği bir duygudur. bu hisler bireyin varoluşsal amaçlarını belirlemede yardımcı olur. başarı için çabalamasını sağlar. yaşamda yer edinme, verimlilik ve zorluklarla baş edebilme gibi becerilerini geliştirmesine katkı sağlar.

    (bkz: doktor nazım bey) ülkenin kurucusu mustafa kemal atatürk'e suikast ile yargılanan şahıs.
    (bkz: aziz yıldırım) şike zanlısı, ülkenin birçok alanında insan hakları suçu işleyen bir şahıs.
    (bkz: ali koç) galatasaray ile ilişkilendirilmeye çalışılan fetullah gülen ve avarelerinin düzenlediği tırt olimpiyatlara sponsorluk veren ailenin üyesi.

    bahsettiğim bireylerin başarı için hangi yollara başvurduklarını, ne manada çabaladıklarını bir düşünün ve sonra gelin sportif, maddi ve bilumum başarılar üzerinden kendilerini yorumlayalım.

    edit : uyarı için (bkz: rakimasasindanensonkalkanadam)'a teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın