resim
Atilla Karaoğlan
Görev:Hakem
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 286
    (bkz: 25 aralık 2022 gaziantep fk beşiktaş maçı)

    ilgili pozisyon hakemler için en şanssız pozisyonlardan biri; burada kafa attı yorumlarını okuyunca twitterdan pozisyonu buldum hemen; çünkü bu kadar fahiş bir hataya inanamamıştım. ama olay, tam da tahmin ettiğim gibi olmuş, futbolcular birbirlerine maç içerisinde sinirlenince kafa kafaya geliyorlar ve bu sırada bir futbolcu kendisini yere atıyor. bu ligimizde her 10 maçtan birinde yaşanıyor olabilir; yabancı liglerde de özellikle ramos gibi oyuncuların bunu yaptığı pozisyonları hatırlıyorum hemen. öncelikle bu anlamsız güç gösterisi ve tabiri caizse kavga eden koçlar gibi birbiriyle bu teması kuran futbolculara gram anlam verememekle birlikte, burada kendini yere atan futbolcuya istinaden her başını öne iten oyuncuya da "kafa attı ya kırmızı" demek bana biraz abartı geliyor. burada pozisyon akışı gereği kartın rengi kırmızıya daha yakın; ama hakem yorumu olarak sarı kartı da anlayabiliyorum.

    pozisyonun devamında rakip oyuncunun burnu kırıldıysa, maça devam edemediyse ya da burnunda kanama olduysa kırmızı kart olmalı pozisyon deyip sileceğim yorumumu. ama rakip de oyuna hiç bir şey olmamamış gibi devam ettiyse;

    beyler kendimizi kandırmayalım, o şiddette izlediğimiz şey bir kafa atmak olsaydı o oyuncu yerden kalkamazdı. şiddet oldukça önemli bu pozisyonların yorumunda. niyet sadece o anlamlandıramadığım kafa tokuşturmak ise, sarı kart yerinde olmuş diye düşünüyorum. ve futboldan, özellikle de ligimizden bu basit hareketlerin, saçma güç gösterilerinin, kendini yere atmaların ve hakemin işini zorlaştıran her futbolcunun silinip gitmesini temenni ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın