• 598
    yeni türkiye zenginlerinin spor kulüpleri aracılığıyla alengirli para işleri yapmanın kolaylığını fark edip de buralara yöneldiği yıllarda bu işlere kurban edilen nice kulüpten biri. mersin idman yurdu gibi bir takım bile bu işlere alet edilip batırıldı türkiye'de.

    kocaelispor, bursaspor, eskişehirspor, göztepe, karşıyaka, ankaragücü, hatta altay, hatta gaziantepspor...

    bu kulüpler hem arkalarındaki şehir desteği, hem de iyi kötü sportif başarıları sebebiyle en bilindik örnekler. oysa özellikle kimsenin farkında olmadığı "amatör" branşlarda her yıl en az 1-2 takım aynı zihniyetin yaptığı işler sayesinde ya lig başlayamadan topu atıyor, ya da ligde bir yere kadar çoluk çocuk kadro bir set forma ile cebelleşip çekilmek zorunda kalıyor.

    2000'li yılların başında, "dört büyükler" filminden sıkılanlar için güzel bir senaryoydu bir üstteki takımların doluştuğu rekabetçi bir lig. ancak ne yazık ki yeni türkiye zenginleri için güzel bir kazanç kapısı olmaktan öteye gidemediler. camiası olan bir şekilde hayata tutundu. çoğu adının başına "yeni" konarak basamakları tırmanıp iyi kötü aynı yere döndü. göztepe gibi marjinal örnekler ise patrondan patrona gezip durdu.

    ancak değişmeyen tek şey taraftarlık duygularına oynayıp kamuoyunu arkasında aldıktan sonra güle oynaya yapılan yasal vurgunlar oldu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın