• 61
    konferans ligi, avrupa ligi ve şampiyonlar ligi'nden gelen puan katkılarının eşit değerlendirilmesinin sıralamada özellikle ilk 8 sonrası ülkeler için büyük sapmalara yol açtığını düşündüğüm sıralama.

    bu durum bu sene değiştirilirse şu anki konumumuzla bize büyük haksızlık olacak; çünkü şampiyonlar ligi'nde alamadığımız puanların da etkisiyle, altımızdaki ülkelerin daha düşük düzey turnuvalarda sağladığı istikrar sebebiyle bu noktaya kadar gerilemiş durumdayız. şimdi de şampiyonlar ligi'nde olmamanın avantajını biz yaşıyoruz. bu durum devam ettiği sürece, 3-4 yıl içerisinde hatrı sayılır bir yükseliş yaşarız ancak bu suni bir yükseliş olur. şampiyonlar ligi'ne tekrar 2 takım gönderebildiğimiz günler gelince, düşüş trendimiz başlar. tabi bu, ülkeler arası futbol kalitesinin sabit kalacağı varsayımı için geçerli.

    bu turnuvalardan gelen puanların eşit katkı sunması; burs, lisansüstü eğitim başvurusu gibi konularda odtü, boğaziçi gibi üniversitelerde 3.2 not ortalaması yakalayan bir mezunun, herhangi bir anadolu üniversitesinde 3.8 not ortalaması yakalayan bir mezunun arkasında kalmasıyla eş değer bir adaletsizlik yaratıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın