• 18
    yusuf demir transferi ile tekrar gündeme gelmiş olan kuralın ifade ettiği sınır. burada, kavram kargaşası yaşanma sebebi, bu kuralın ısrarla "yerli oyuncu, türk oyuncu" gibi ifadelerle açıklanmaya çalışılıyor olması.

    hukukçu değilim, ancak hukukta kelime ve kavramların kargaşaya sebep olmayacak açıklıkta tanımlandığını bilecek kadar yönetmelik ve yönergelerle içli dışlı olmuş birisiyim. bu kurala ilişkin ilgili madde de "türkiye milli takımında oynama uygunluğu bulunan oyuncu" ifadesi geçmekte. yani boşu boşuna yaygara koparmaya ya da o'nun yerli sayıldığı yerde gibi ifadeler kullanmaya gerek yok. kimse kimsenin milliyetine, yerli olup olmamasına laf söylemiyor. kural açık bir şekilde 2015 yılından sonra milli takım tercihi yapmış oyuncular hakkında çok net bir tanımlama yapıyor.

    burada kuralları işimize geldiği gibi yorumlayıp, işimize geldiği gibi yaygara koparırsak eleştirdiğimiz takım taraftarlarından farkımız kalmaz. kural saçma ya da değil, bunu keşke yusuf demir transferi öncesinde tartışmaya açmış olsaydık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın