• 23
    gazi paşanın ve silah arkadaşlarının önderliğinde dahili ve harici düşmanlara rağmen kazanılmış bir zafer. topyekün bir milletin zaferi değil; ancak bir avuç insanın inancıyla, azmiyle, sebatıyla, zekasıyla ve onlara inanmış limitli sayıdaki halkın desteğiyle kazanılmış bir zafer.

    hiçbir zaman bu zaferi sadece yunana, ingilize veya diğer itilaf kuvvetlerine karşı kazanılmış olarak düşünmeyelim. iç isyanları unutmayalım, hilafet - saltanat - şeriat - anadolu'da ayrı bir devlet kurma safsatasıyla vatanperverlere karşı mücadele eden ve nesilden nesile gelerek günümüzde çoğunluğu ele geçirmiş o karanlık güruhu unutmayalım. itilaf kuvvetlerine karşı bir reaksiyon göstermeyip sonucu bekle gör politikası izleyen ve gazi paşanın uzun süre istanbul'u ziyaret etmemesine yol açan istanbul'un tüccar kesimini unutmayalım. memleket yangın yeriyken eşkiyalık peşinde koşan, dağa kaçan, köylüye baskınlar veren fırsatçıları unutmayalım.

    doğuş'un da dediği gibi bunlar "babadan oğula nesil". bunlar hala değişmedi, hala içimizdeler. ne yazık ki o günlerde de namuslu vatan evlatları kanlarını bu topraklar için akıtırken bu karanlık güruh kıyıda köşede hayatta kalarak, çoğalarak çoğunluğu ele geçirdiler.

    o nedenle tüm milletimizin değil; yalnızca türkiye cumhuriyeti'ni, bugünlere erişmemize vesile olmuş o kadroyu amasız ve fakatsız gönülden seven vatan evlatlarımızın zafer bayramını kutlarım.

    https://twitter.com/...514414067717/photo/1
App Store'dan indirin Google Play'den alın