• 5383
    mecidiyeköy'deki ali sami yen stadı'nın ilk yapıldığı zamanlarda uzak, ulaşımı zor ve sapa bir yere yapıldığı yazılıp söylenmiş. zamanla etrafında gelişen şehirleşmenin bugünkü hali malumumuz.

    yeni stadımız yapılırken de yine aynı eleştiri vardı. uzak, ulaşımı zor, etrafında sosyal alanları yok şeklinde. aslında bunlar hala güncel ve haklı eleştiriler. ancak yine de 12 yıl içerisinde etrafındaki şehirleşme ciddi biçimde arttı. yapıldığı dönemde dört bir yanı ağaçla ormanla çevrili olan stadımızın etrafında şimdi yüksek binalar, ofisler, alışveriş merkezleri var. üstelik bunların sayısı da yakın bir zamanda daha da artacak maalesef. maalesef diyorum çünkü bu yapılaşma bizim eleştirdiğimiz sorunların hiçbirine çare olmayacak. sadece büyük, devasa rant alanlarından ibaret bir şehirleşme bu.

    yeni stadımızın yapılışını kameralardan izleyen biri olarak bu yapılaşma sürecini canlı yaşamak garip hissettiriyor. bundan yıllar yıllar sonra, genç insanlara "buralarda hiç bina yoktu, çayır çimen ormandı stadın etrafı" dediğimde muhtemelen böyle bir sahnenin imkansız olduğunu düşünecekler. tıpkı benim mecidiyeköy'ün çayır çimen ormandan ibaret olduğunu hayal edememem gibi.

    https://gss.gs/88W.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın