• 1332
    siyaset, son 3 4 sezondur uzaktan uzaktan futbola el atıyordu. başakşehir'in şampiyonluğu, geçen seneki trabzonspor şampiyonluğu, fatih terim döneminde hakemlerin ayan beyan rakip takım lehine kararları... tamamen siyasilerin isteği üzerine gerçekleşmiştir. dün itibari ile de resmi bir şekilde türk siyasetinin başındaki kişiler, mehmet büyükekşi'yi; "bir futbol zevkiniz vardı, ona da el atıyoruz" dediler ve tff başkanı yaptılar.

    türk futbolu son yıllarda senaryolar üzerine oynanan bir oyun. hakemler birilerinin maşası ve bu uzun süre değişmeyecek gibi duruyor. talimatlarla oynanan zoraki futbolun seyir zevki de kalmıyor.

    ben size spoiler vereyim, demişti dersiniz. seneye fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar. çünkü seçimler var ve fenerbahçe senelerdir şampiyon olamıyor. şampiyon olurlarsa yıldız alacaklar*. 10-15 milyon fenerbahçeli var, trabzon gibi fenerbahçe'ye de bir kıyak geçecekler. lig tam da seçimler öncesinde bitiyor. (erken seçim olmazsa tabi)

    futbol yıllardır bu ülkenin afyonuydu. belirli sıkıntıları takımlarının galibiyetiyle unutan bir halkın en sevdiği şeydi. z kuşağı dediğimiz yeni nesil artık 90 dakika boyunca ekran başında kalmıyor. bizim sokakta oynadığımız futbolun zevkine z kuşağı varmadı, çünkü teknolojiye doğdular ve sanal ortamdan futbolu deneyimliyorlar.

    ekonomik sorunlar sebebiyle senelerdir çok yüksek fiyattan satılan kombineler, formalar veya tişörtlere bile çoğu kişinin maddi anlamda erişimi yok. messi, mbappe, neymar ve ronaldo gibi sürekli reklamı yapılan popüler futbolcular harici topçu da tanımıyolardır.

    türk takımları da artan kur ve maliyetler sebebiyle dünya yıldızı topçular getiremiyorlar. bu da türk futboluna olan ilgiyi daha da aşağı çekiyor.

    bana kalırsa 10 yıl içinde futbol seyircisi ciddi anlamda azalır. e-spor gibi alanlara kaymaya devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın