resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2654
    takımımızla avrupa'ya gidebilme ihtimali çok zor olsa da sanıldığından daha yüksek olan teknik direktörümüz.

    avrupa bileti almamız için üç koşul var:
    1- trabzonspor'un türkiye kupası'nı alması ve lig beşincisine avrupa yolu açılması;
    2- galatasaray'ın kalan 4 maçını da kazanması;
    3- beşincilik için yarıştığımız rakiplerimizin yeterli sayıda puan kaybetmesi.

    birinci maddeyi değerlendirirsek trabzonspor zaten favori ve türkiye kupası'nın kazanmaması kazanmasından daha şaşırtıcı bir sonuç olacaktır.

    ikinci koşulu gerçekleştirmek için sivasspor, başakşehir(d), adana demirspor ve antalyaspor(d) maçlarını kazanmamız gerekiyor. bu durumda ligi 59 puanla bitirmiş olacağız. çok kolay değil ancak evimizdeki maçlara favori çıkıyoruz, başakşehir ise 4.'lüğü hemen hemen garantilemiş ve hedefsiz olacağı için beklenenden daha kolay geçilebilir. bütün şartlar sağlanırsa antalyaspor maçı final maçımız olacak. zor ancak asla imkansız değil.

    üçüncü koşul ise rakiplerin puan kaybı. işte bu koşul çok düşük gibi algılanıyor ancak sanıldığından çok daha yüksek. hali hazırda puan tablosunda en avantajlı takımlar tabi ki 52 puana sahip olan adana demirspor ve alanyaspor. bu takımlar bugün itibariyle maç başı 1.53 puan ortalamalarıyla bu pozisyondalar. kabaca her 4 maçtan 6 puan çıkarabilmişler diyebiliriz. eğer bugüne kadarki istatistiklerinin dışına çıkmazlarsa ligi 58 puanla bitirecekler. tabi ki fikstür avantajıydı, kolaylığıydı, form durumuydu sakatlığıydı derken birçok değişkene bağlı bir durum ancak kabaca istatistikleri ligi 58 puanda bitireceklerini gösteriyor.

    kabaca bizim standartlarımızın üstüne çıkmamız ama bizim dışımızdaki hiçbir takımın standardının dışına çıkmaması gerekli. birinci veya üçüncü koşullar gerçekleşir veya gerçekleşmez bunu görmeden bilemeyiz ancak ikinci koşulun gerçekleşmesi için torrent'e büyük iş düşüyor. avrupa'ya götürsün veya götürmesin, eğer işi son haftaya kadar getirirse ben başkan kim olursa olsun ikna edebileceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın