• 123
    perşembe günü bir galatasaray efsanesi daha yaratmak dururken çok da havasına giremediğim maç. istanbul dışındaki taraftar için de genelde öyle olur, beşiktaş derbisi istanbul'daki taraftar için bir şeyler ifade eder en fazla. şehir dışında beşiktaşlılar genelde fenerbahçe'ye ve fenerbahçe'lilere yüklenmek söz konusu olduğu zaman kullanılan yardımcı oyuncudurlar. o yüzden bir fenerbahçe derbisi gibi karın ağrısı yaşatmaz, stresten uyku kaçırtmaz. ortada şampiyonluk falan varsa biraz gerilim olur, o kadar.

    candaş tolga ışık, bülent uslu ve daha birkaç tüccarın yönetimlerden yüzer bin yüzer bin tırtıkladıkları dolarcıklarla kurulan troll orduları sayesinde biraz görünür olmuştur bunlar sosyal medyada. ya da bir tripoda yenileceksiniz olaylarının cazibesine kapılan alen markaryan gibi birkaç eski tüfeğin propagandaları sayesinde diğer iki kulüp kadar büyük sanmaktadırlar. beşiktaş taraftarı dediğin sevinmek için sevmedik kafasından çıkamayan, bir terapi seansına katılmış gibi toplanıp maç izleyen, kazara bir başarı geldiğinde "yazık adamlar sevinsin" diye ses edilmeyeceğini bildiğinden ortalığa dökünen aykırı insanlardı twitter öncesi.

    istanbul içindeki taraftar için evet güzel ve keyifli bir rekabettir. taksim'de, mecidiyeköy'de, bilimum mekanlarda volta atıp gümüşsuyundan aşağıya kol kola yürüyüp deplasman tribününe girmekti. ya da kendi semtinden yavaş yavaş geçip fulya'nın ara sokaklarında götüm götüm toplanıp bir anda eski açıktaki deplasman kapısına ulaşabilmekti*. stad içindeki atışmalar ve elbette stad dışında yaşananlardı.

    zaten ortada bir galatasaray fenerbahçe rekabeti gibi rekabet olsa takımlar güzel futbolun değil yenilmemenin peşinde olur, galatasaray-fenerbahçe derbilerinde olduğu gibi yıllar süren 0-0 serileri falan olurdu. "gaassaray fener maçlarında rekabet büyük ama beşiktaşla oynanan maçlardaki futbol daha güzel" diye bir istatistiksel geyik olmazdı ortalarda.

    17 mart 2022 galatasaray barcelona maçında yarım - sıfır ile geçilecek bir tur bu maçta alınacak her türlü skoru önemsiz hale getirecektir nazarımda. hatta sadece benim değil, tüm camianın nazarında. beşiktaş tarafının "ya nolur bizi de adam yerine koyun" temalı sataşmaları ise en fazla perşembe akşamı için taraftarı biraz daha kuduruk vaziyette tutmaya yarayacaktır.

    her zaman olduğu gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın