• 1
    holiganlık sınırlarının aşıldığı, insanlıktan nasibini almamış tribünlerin birbirine girdiği ve şu ana kadar 17 kişinin öldüğü olayların yaşandığı meksika ligi maçı.

    aslında bu, gücün ve toplu hareketin insanları nasıl yozlaştırdığı ile ilgili çok benzersiz örneklerden biri, ve eminim bu videoda yaşananları kimse onaylamaz bu sözlük içerisinde ya da bireysel konuşmalar içerisinde. ama, sosyal medyada hiç tanımadığımız insanlara küfrederken, hayatını hiç bilmediğimiz insanlar hakkında sırf rakip takım taraftarı diye olumsuz hisler beslerken ve nefretle kelimelere sarılırken yaptığımız şey bu videoda yaşananların biraz daha ehlileştirilmiş hali sadece. onca nefret, onca küfür gerçekten ne için bunu her birimizin uzun uzun düşünmesi gerekiyor. futbol, yalnızca 90 dakika oynanan ve belli taktik/teknik becerilere ve bazen de şans faktörüne göre kazanılan ya da kaybedilen bir oyun olarak algılanmadığı sürece, üzerinden kimlik yaratılan ve fanatizmin beslemeye devam ettiği bir ilkellikle anılacak ülkemizde de zamanla. elimizde, futbolumuza dair başka bir şey kalmadı çünkü.

    video içerisinde blurlu da olsa hayatını kaybetmiş ya da kaybetmekte olan insanların da görüntüsü var, bu nedenle hassas olan renktaşlarım videoyu izlemeyebilirler.

    https://youtu.be/YQrEwvI4BxY
App Store'dan indirin Google Play'den alın