• 45
    takımlarla eşleşme olanağı matrisi olmadığı için kodunu yazıp kendim çıkardım.

    https://i.imgur.com/cVAgFbV.png

    eşleşmeyi önleyen kural olarak sadece aynı ülkelerin birbiriyle oynayamaması kuralı olduğu için çok ilginç bir tablo çıkmıyor. galatasaray'ın (ve diğer tüm alman olmayan ülkelerin) leipzig ile eşleşme oranı %17 iken diğer takımlarla eşleşme oranımız %12.

    grup kurasında da buradaki insanlardan daha pozitiftim, şu anda da az da olsa daha çok pozitifim. galatasaray'a stil olarak çok ters olan kulüp sayısını çok görmüyorum.

    ***

    -- eşleşmek istemediğim kulüpler: barcelona, porto, rangers --

    barcelona hem genç oyuncularla bir form yakaladı, hem de bize çok ters gelen bir futbol oynuyorlar. kupa kazanma motivasyonları yüksek, ve her ne kadar torrent barça'yı iyi tanısa da barça büyük ihtimalle torrent'i daha iyi tanıyor. messi izleme gibi de bir durumumuz yok.

    porto ligde inanılmaz bir formda ve takımların içinden geçerek ilerliyorlar. bana yanılmıyorsam 2017'de eşleştiğimiz ruben dias'ın falan yıldızlaştığı benfica'yı hatırlatıyorlar. bence işin daha da kötüsü porto gelince basında otomatik "yeneriz" vs çıkar, ama sporting gibi bizi hocadan vs bağımsız rezil edecek bir formdalar.

    rangers herhangi bir galatasaray maçına çok motive çıkacak, bize ters gelecek fiziksel ve disiplinli bir futbol oynuyorlar. takım olarak birbirlerini iyi tanıyorlar. eğer kurada denk gelirlerse hem mental olarak çok aşağıda olacağız, hem de taraftar/basının galibiyet beklentisi takım performansına göre daha fazla olacak.

    -- eski gücünde değil: leipzig, atalanta, sevilla --

    bu takımlar her ne kadar kağıt üzerinde bize çok üstün olsa da gruplarda marsilya ve lazio geldiğinde düşündüğüm gibi tercih edeceğim rakipler. tabii ki galip gelmemiz çok zor olsa da göründüğü kadar imkansız olduğunu düşünmüyorum.

    leipzig pres gücü ile çok göz korkutan bir takım olsa da takımın başına domenico tedesco takımın başına geçtiğinden beri daha sonuç odaklı bir futbola döndüler. şu an çok iyi bir formdalar fakat aslında tam şok edecek tipte bir rakip. buldukları fırsatları bitirmede ciddi problemler yaşıyorlar, bir sakatlıkta formasyon değişiyorlar. seri başı olduğumuz için ikinci maç evimizde. eğer almanya'da bir mucize ile skoru düşük tutarsak evdeki maçta genç bir takıma çok iyi bir baskı kurabiliriz. bu eşleşmeyi düşününce hep aklıma bir mucize geliyor. mental olarak biz daha yukarıda oluruz -- taraftar gözünde kazanma ihtimalimiz %5 olsa gerçekte %30'dur diye düşünüyorum.

    atalanta son yılların en iyi teknik direktör takımı, fakat hem son zamanda ciddi form kaybettiler, hem de italyan takımlarına karşı çok başarılı bir geçmişimiz var. 15 aralık'tan beri 8 maçta 7 puanları var. olympiakos'u deplasmanda 0.6 xg ile 3-0 yenmeleri bence bu trend'i değiştirmiyor. lazio'dan objektif olarak kötüler bu sene diyeyim.

    sevilla bu kupanın gediklisi olduğu için daha aşağı koyamıyorum ama bir süredir çok iyi değiller. dinamo zagreb'i zorlanarak geçtiler, la liga'nın orta sıra takımları performansında oynuyorlar. betis ile aşağı yukarı aynı takım gibiler bu sene fakat betis uefa kupası'nda böyle bir tarihe sahip değil.

    -- şeker gibi (ama değil): real betis, braga --

    tabii ki kolay kura yok, fakat betis'ten yukarıda bahsettim, braga da bizden kalite olarak üstün bir ekip değil. marsilya ve lazio'dan daha kötü iki takımlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın