• 46
    (bkz: futbolcudan duyarlı davranış beklemek)

    futbola yüklenen bu anlamı çözemiyorum. futbol bu; okumaya kafası, aile durumu, maddi gücü yetmeyen insanların küçükten yetiştiği, genelde cahil insanların milyonları kazandığı bir oyun bu. türkiye gibi otoriterlik eğilimi olan bir ülkede kaymak tabakayı oluşturan bu insanların bu tip bir propagandaya destek vermemesini mi bekliyorsunuz gerçekten?

    dün de yaptılar, bugün olsa yine yaparlar, yarın yine yapacaklardır. türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük futbol figürü fatih terim bu furyaya katılmadı diye 4 yıldır aforoz edilmiş durumda. o genç adamlar kariyerlerini riske ederler mi hiç?

    neden futbolculardan üniversite eğitimi almış duyarlı birey davranışı bekleniyor, gerçekten anlamıyorum. futbol bu, futbol camiası bu. bu camianın %99'u orman adamı. bu sporun doğasında bu var. son yıllarda oran belki %98 olmuştur, bilemem. gerçeklerle savaşmanın bir anlamı yok, bir faydası da yok.

    ya bu gerçeği kabul edip sadece oyundan zevk alınacak ya da bu oyun izlenmeyecek. yoksa bizimki "aslan bey, neden o zebrayı kovalayıp huzurunu bozuyorsunuz, yakışıyor mu?" diye kızmaya benziyor. kız, kız ama bil ki o ortamda kaldığın sürece o aslan seni de yiyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın