• 22
    şampiyonlar ligine direkt katılınamayan yerde neredeyse bir kıymeti kalmayandır. gelirlerin tl, giderlerin dövizle olduğu yerde kulüpleri ayakta tutacak 3 şey var:
    1- oyuncu alıp satma
    2- avrupa'da başarı
    3- sponsorluk

    üçü de birbiriyle bağlantılı. kurun görece düşük olduğu zamanlar bile tek sezonluk kurulan kadrolarla şampiyon olunamadığında gelinen hal ortada. şu anki durumda elzem olan şey döviz geliri olan ihtimallere sarılmak.

    bugün lig şampiyonu olan takım diğer takımlardan ekstra olarak 100 milyon tl bile kazanmıyor belki. geçen sezon lig gelirlerinde galatasaray, beşiktaş'tan öndeydi mesela. tabii cl faktörü ayrı. ama artık o da yok.

    tabii ki lig şampiyonluğunun prestiji, tarihi açıdan önemi var ancak bugün senin uzun vadede ayakta kalabilmek için önceliğin al sat stratejisini doğru kurup, avrupa'da olabilidiğince ilerlemek olmalı. şampiyon takımın alacağı parayı sen kerem'i satarak kazanacaksın.

    bugün tek sezonluk kadro kuran beşiktaş yıldız oyunculara bağladığı o maaşları nasıl ödeyecek? şampiyon olsan da ödenmez ki.

    bu açıdan burak elmas yönetimine kendi adıma teşekkür ederim. yeni geldik, ffp de kalkmış deyip yaşı ilerlemiş oyunculara maaşları bağlamak yerine bonservisli, genç, düşük maaşlı potansiyelli oyuncuları tercih ettiler. kadromuzda 7-8 tane net para edecek oyuncumuz var. avrupa'da da devam ediyoruz. bu açıdan kulübün geleceğini, yönetim vizyonunu da düşündüğümde kötü görmüyorum.

    zaten türk kulüplerinin yapmak zorunda olduğu strateji şu an iyice başka çıkış yolu olmayan bir duruma geldi. galatasaray bu açıdan doğru adımlar attı. bankalar birliği anlaşması da devreye girdiğinde bunun faydasını daha iyi göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın