• 434
    an itibariyle, avrupa'ya 5 takım gönderebilecek olan 15. sıra için 9 ülke kıyasıya bir mücadele içinde. 15.sıranın önemi sadece 1 takım eksik olması değil, ucl ve uel'ye 3 yerine 1 takım gitmesi demek. mevcut puanlar ve kalan takım sayıları şu şekilde:
    15- hırvatistan 24.900 - 1/4
    16- yunanistan 24.700 - 2/4
    17- güney kıbrıs 24.625 - 2/4
    18- çekya 24.600 - 3/5
    19- türkiye 24.500 - 3/5
    20- norveç 23.750 - 1/4
    21- israil 23.125 - 2/4
    22- danimarka 22.975 - 4/5
    23- isveç 22.625 - 1/4

    (cl: şampiyonlar ligi, uel: avrupa ligi, ecl: konferans ligi)
    puanlamadan biraz bahsetmek gerekirse, galibiyetler 2, beraberlikler 1 puan demek, ve o ülkenin sene başındaki takım sayısına bölünüyor. bu sene ilk kez, uel ve ecl grup liderleri son 32'yi pas geçecekler. bu turu oynayacak takımlar, herhangi bir galibiyet veya beraberlik primi almıyorlar, üstüne ekstra iki maç efor koyuyorlar, üst ligin grup 3.sü'yle oynuyorlar, sakatlar cezalar cabası. liderlik o yüzden marjinal şekilde avantajlı. ayrıca, uel'de grup lideri ve ikincisi sırasıyla 4 ve 2 bonus puan kazanıyor, ecl'de bunun yarısı. vaziyetler de aşağıdaki gibi.

    15- hırvatistan:
    dinamo zagreb tek temsilcileri. uel'de west ham, genk ve rapid vien aynı gruptalar. west ham 9, diğerleri 3 puanda. zagreb içeride genk ve rapid'le oynayacak. bu maçlara göre akıbeti şekillenir gibi ama ikinci olup uel son 32'ye kalmaları ve elenmeleri olası.

    16- yunanistan:
    allah'ın cezası fener'in diş geçiremediği olympiakos 6 puanla uel'de grubunda ikinci. frankfurt'la içeride oynayacakları maç liderlik ve ikincilik için belirleyici olacaktır. lider bitirmemeleri kritik, 2. olurlarsa cl'den çok güçlü takımlarla çarpışacaklar ve umarım elenecekler.

    paok da kopenhag'ı deplasmanda yenip ecl grubunda liderliğe yükseldi. gruptan lider çıksalar ne yaparlar, bilen biri yorumlasa daha iyi olur.

    17- güney kıbrıs:
    iki temsilcileri anorthosis ve omonia ecl gruplarında sonuncu, ve aralık'ta veda edecek gibiler.

    18- çekya:
    uel'de sparta prag lyon'a müthiş bir maç kaybetti. 4 puanla ikinciler, rangers 3, brondby 1 puanda. lyon ve rangers'la deplasmanda oynayacaklar. gruptan çıkmaları zor gözüküyor.

    ecl'de jablonec, az, cluj ve randers'la aynı grupta. 4 puanla ikinciler ama 2 deplasmanları var. muhtemelen elenecekler. slavia prag, kağıt üstünde ölüm grubu gibi duran grupta haifa, feyenoord ve union berlin'le kapılıyor. iki maçlarını içeride oynayacaklar ama çıkamayacaklar diye umuyorum.

    19- türkiye:
    galatasaray lider olarak çıkacak umuyoruz. beşiktaş'tan bir halt olmayacak gibi, fener bari 3.çıkıp ecl'de devam etse iyi olur.

    20- norveç:
    tek temsilcileri bodo glimt şu an ecl grubunda lider. roma'yla deplasmanda oynayacakları maça göre liderlik için savaşabilirler.

    21- israil:
    küçümsenmemesi gereken ülke. ecl'de maccabi tel aviv muhtemelen lider çıkacak. diğer ekipleri maccabi haifa da az önce bahsettiğimiz ölüm grubundalar. o gruptan prag ve haifa yerine berlin çıksa çok güzel olur, olabilir.

    22- danimarka:
    çok fazla temsilcileri var. uel'de brondby, lyon-sparta-rangers'lı grupta 1 puanla sonuncu. midtjylland da kızılyıldız, braga ve ludogorets'li grupta 2 puanla 3. sırada. son sıradaki ludogorets'le deplasmanda oynayacaklar. umarım ikisi de sonuncu olurlar.

    ecl'de randers 3.sırada, ama gruptan çıkmaları muhtemel. iki maçı içeride oynayacaklar, görelim. kopenhag da paok'a içeride kaybedince ikinci sıraya geriledi. gruptan çıkacaklardır, lider olsa bizim için daha iyi, çünkü paok'la kapışıyorlar.

    23- isveç:
    tek temsilcisi malmö, cl'de 0 çekmeye doğru gidiyor. pek tehdit değil bizim için.

    yunanistan, çekya ve danimarka asıl rakiplerimiz gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın