resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1610
    kendisini eleştiren arkadaşların kullandığı "ne yaptı ki bu kadar beğeniliyor" tabiri çok yanlış. şu an ligde en makul futbolu oynatan sergen yalçın, beşiktaş'ın başına gelene kadar anadolu kulüplerinde belli bir çıtanın üzerine çıkamamış ama oynattığı oyun ile dikkat çeken bir isimdi. okan buruk ise hem oyunu, hem de daha önce düşmemeye oynayan takımları ilk 5 iddiasıyla ligde tutmuş, kupalar kazanmış ve hatta şampiyon yapmış biri. bunun dışında benim en çok beğendiğim özelliği ise futbolcudan maksimum verimi almayı becerebilmesidir ki bu özellik her teknik direktörde bulunmayan bir yetenek.

    örneğin kendisinin verim aldığı bazı futbolcular, öncesinde veya sonrasında transfer oldukları diğer takımlarda aynı performansı gösteremediler. bu doğrultuda aklıma ilk gelen isimler adis jahovic, halil akbunar, ömer bayram, muğdat çelik, rodallega, vedat muriqi, mevlüt erdinç, enzio crivelli gibi isimler. bunun dışında oğulcan çağlayan, demba ba, mert günok gibi bazı futbolcular hiç kimsenin aklında yokken, okan buruk yönetiminde çok iyi performanslar sergilediler. bence bu kupa kazanmaktan daha önemli bir özellik. geçtiğimiz yıl başakşehir'in, şampiyonlar ligi performansı da ondan önceki sene avrupa ligi performansı da çok iyiydi.

    şu an için fatih hoca ile bir yapılanma sürecine girmiş bulunuyoruz ve hali hazırda bir teknik direktörümüz var. ama hocanın olası gidişinde bence de ilk aday kendisi olmalıdır. hem gelecek vaat eden bir teknik direktör, hem genç, hem de çok özel yetenekleri olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın