• 28276
    rakip kaleye hücumu kendi ceza sahası içinden veya çevresinden başlatan takımdır.

    bu elbette taktiksel bir anlayış ama bize zarar veriyor. suçlu geçen gün taylan oldu çevre kontrolü ve top kontrolünde sıkıntı olduğu için. doğrudur bireysel olarak hatalıdır. bu hatayı yarın luyindama yapar öbür gün sacha diğer gün nelsson.

    hatırlarsanız babelin ilk geldiği dönem biz aut atışlarını babele doğru uzun ve havadan kullanıyorduk. babel topu indiriyor, saklıyor ve takım o esnada hücuma yerleşiyordu. aslında uygulama olarak başarılı da yaptığımız bir işti bu.

    sonrasında ise pandemi öncesi oyunumuzda birkaç pasla kaleden başlayıp topu rakip kalede atak olarak bitiriyorduk. 19-20 sezonunda deplasmandaki sivas ve fenerbahce maçlarında bunun da iyi örneklerini görmüştük ki 6 numarada seri, sağ bekte mariano ve sol bekte 70 metre depar atabilen sarrachi vardı. hücum eğer çok hızlı olursa savunma arkasına koşu uzmanı onyekuru da vardı.

    bugün galatasaray takımında ne seri gibi pasör beli dönen 6 numara var, ne de onyekuru. pva marianonun sacha de sarrachinin yerini aldı diye düşünsek de bu tarz hücumlar doğru 6 numara olmadan mümkün değil.

    fatih hocaysa istediği 6 numaranın fernando ve melo gibi olduğundan bahsetti. ligde güncel örnekleri kim dersek biraz josef biraz gustavo. demek ki galatasarayın oynadığı veya oynayacağı oyun anlayış olarak değişmiş.

    madem bu değişim var ve biz oraya bu tarz bir 6 numara bakıyoruz neden hala topu stoperler ve 6 numara üçgeninde çıkarma denemesi yapıyoruz anlamış değilim. bence verdiğim örnekler arasında bunu savunmadan çıkışta en iyi yapan fernandoydu. diğerleri daha çok rakip hücumunda stoperi üçleyen oyuncular.

    taylan bu yönüyle galatasaray atağa kalkarken fernando rolünü oynamayı deniyor. olur mu, olmaz. olsa zaten çok farklı bir seviyede futbolcu olur. yani olsa da elimizde tutamayız.

    tüm bunları düşününce eğer bu takım 6 numara transferi yapacaksa bu adı geçen isimler olmamalı. brezilya ligine gidip beli dönen pasör bir 6 numara bulmamız lazım. bulursak ne kadar olur bilmiyorum ancak bir bildiğim var. biz o oyuncuyu bulamazsak daha çok oyuncumuzu bireysel hata lafıyla yeriz. çünkü 20 metreye pas atmakta zorlanan bir kalecimiz ve oyunu kaleden kurmak isteyen bir hocamız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın