• 32
    fatih terim'e hakaret edildiği için sözlüğü terk etmiş yazar. yani olmayan bir şey için. neyse, en azından başlık altına girip uzun uzun ağlamaklı bir giri yazmayıp (zamanında ben yapmıştım) efendi gibi gitmiş. o açıdan takdir edilesi.

    konuya dönersem, bu sözlükte fatih terim'e edilmiş bir (1) hakaret dahi gösteremezsiniz. bu denli sınırı aşan biri olduğu anda zaten girisi silinir, uzatırsa pilot olur. gerçekten şu "hoca eleştirilebilir ama hakaret olmaz." ezberini bir geçelim. çok sıktı. olmayan bir portre çizip küstüm oynamıyorum demek komik oluyor.

    esas mesele bu arkadaşın (ve kendisi ile aynı doğrultuda düşünen arkadaşların) kendini yargı mercii gibi görmesi. neyin eleştiri, neyin hakaret olduğuna o karar veriyor. yani kendisinin sevdiği kişi nasıl olur da sert eleştirilebilir? büklüm büklüm olup "hocacığım, hani sizden ala bilen yoktur, siz her şeyin en doğrusunu bilirsiniz ama babel, emre akbaba falan iyi oynayamıyorlar. oynatmamayı düşünebilir misiniz acaba, yani tabii benim zekam sizin zekanızla boy ölçüşemez, siz muazzam bir insansınız ama ben aciz kulunuz böyle düşünüyorum." değil de "hocam takım rezil oldu, avrupa'da gelen geçen bizi yeniyor, allah aşkına artık bırak git." dediğinizde fatih terim'e hakaret etmiş oluyorsunuz.

    ortaya bu sonuç çıkıyor haliyle.

    düzenleme: kendisi gitmesinin fatih terim'le ilgili olmadığını söylüyor. demek ki ben yanlış anlamışım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın