resim
Olimpiu Vasile Moruţan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 15
    oyuncuyu fiyatı üzerinden eleştirenlere saygı duyarım. sonucunda bu eleştiri biçimi geniş perspektifte türk kulüplerinin mali dengesizliklerini dengeleyen bir yapıya sahip. bu nedenle morutan için 8-10 milyon euro gibi miktarları fazla bulanlara saygı duyuyorum; fakat romanya'dan herhangi bir oyuncuya o kadar para verilmez, sadece biz veririz o kadar parayı ya da kötü koku alıyorum diyenlerin araştırmalarını daha iyi yapmalarını öneririm.

    morutan'ın kulübü daha yeni morutan'ın bölgesinde sağ kanatta oynayan dennis man'i 13 milyon euroya seri a ligine sattı. yani bu adamlar ilk defa bu paraları bizim sayemizde görüyor olmayacak ki şuanki yapılanmaları sayesinde önümüzdeki yıllarda daha çok para isteme lüksüne sahip olacaklar. kaldı ki becali'nin nasıl tok satıcı tarzına sahip olduğunu biliyoruz. bu nedenle morutan'ın 4-5 milyon euro gibi bir bedelle bitirilebileceğine inanmak çok gerçekçi değil.

    oyuncu şimdiye kadar önemli bir başarı sergileyemese de, gerek adam eksiltme, gerek teknik gerek de oyuncu aurası olarak tam bir wonderkid imajı vermekte. mütevazı bir oyun stili yok, gelişim gösterirse yıldız adayı olmaya müsait bir oyuncu. mesela cicaldau da iyi oyuncu; fakat oyuncunun aurasında bir wonderkid yok. daha çok çalışkan, istikrarlı ve olgun bir oyun anlayışına sahip. morutan ise daha değişken performanslar vermeye yatkın bir oyuncu. bu oyuncuyu alacak takımın alması gereken bir risk.

    benim görüşüm, oyuncu yeteneklerinin 8 milyon euro verilmesi için yeterli olduğu yönünde. adam eksiltme, dribling, sürpriz şut ve dar alan becerileri bizim lig için oldukça uygun. 5 senelik yapılan bir kontratta 4.senesine girmeden mutlaka bir patlama yapacağını düşünüyorum. bu nedenle zarar etmemiz mümkün değil oyuncunun yaşını da düşününce. umarım bir an önce takıma katılır. oyuncu için tek can sıkan nokta, uefa ligi gruplarına kadar kullanamayacak olmamız.

    bir şekilde uefa ligi gruplarına katılamazsak, yapılan ve oynatılamayan her transfer maalesef hanemize eksi yazarak başlamış olacak.

    edit: son gelişmeler üzerine düzenlemeler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın