resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 5193
    eski italyan teknik direktörümüz.

    valla fenerbahçe'den 9 puan fark yedik diye, 2 sene üst üste şampiyon olmuş takımı şampiyon yapamadı diye takımı şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale çıkaramadı diye adam gittiğinde çok sevinmiştim.

    1 ay sonra yerine prandelli gelince "nolur geri dön" diyerek kıymetini anlar olmuştum.

    fatih terim dahil hiçbir teknik direktör kolay kolay juventus'lu real madrid'li bir şampiyonlar ligi grubundan çıkamaz. ama mancini çıktı. hemde 6-1 yenilip özgüveni zedelenmiş şekilde devraldığı bir takımla yaptı bunu. chelsea'yi takım pes etmese, drogba kafasında galatasaray'ı bitirmemiş olsa eleyebilirdi de. bir önceki sezon çeyrek finale kaldık diye mancini'nin bizi son 16'ya çıkarmasına burun kıvırdık. son 20 senede kaç kez son 16'ya kalabildik şampiyonlar ligi'nde?

    9 sene sonra türkiye kupası kazanıp takımımız için bir hasret serisinin başlamasının önünü kesti.

    o sene* şampiyonluk gelmedi ama direkt katılım hakkını biz kazandık. yani fenerbahçe sadece kupanın tenekesini alabildi, özünü ise biz. üstelik fatih terim yine 2019-20, 2020-21 gibi sezon esintileri sunmuştu. 5 maçta 3 beraberlik...

    bence mancini başarılıydı ama sürekli pahalı transferler isteyen, kadro istikrarı yakalanmaktan uzak bir teknik direktör olması bizle pek örtüşmedi.

    tabi lucescu gibi o da terim'in ardılı olma talihsizliği yaşadı.

    ama 2011'den beri terim dışında gelen tek iyi teknik direktör de odur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın