• 24
    halı sahadaki çok koşamayan yaşı büyük göbekli abilerin en büyük fantazisi olan olay. bu abilerin ekseriyetle bir dizinde dizlik ya da sakatlıkla ilgili bir yardımcı ekipman bulunur. saçlar zinedine zidane'ın juventus günlerindeki gibidir. "ben ne maçlar çıkardım" yıpranmışlığındaki bir forma yine bu abilerin inventorysinde* yer alır. çok koşamadığı iddiası hem kendisi, hem takım arkadaşları hem de izleyenleri bir araya toplar. gel gelelim dar alanda da olsa maç boyu durmadan hareket eder, eli belinde olduğu bir an kolay kolay yakalanamaz.

    işte bu abilerin en bir numaralı repliği budur. defansta popescu, orta çizgide okan buruk falan varmış gibi bir iş listesi çıkar bu repliğin arkasına. oysa gerçekte olan ayağına haftadan haftaya top değen 14 adamın 20 metreye 40 metrelik bir mesafede topa bam güm vurmasıdır. genellikle sahanın bir yarısında 10-11 kişi kümelenir ki bu durumda adam başına düşen alan zaten 5 metreye 5 metre civarına kadar düşer. bu kısa pasları atması istenen adamların ayağındaki hedef sapma payı 2-3 metreyi bulduğu, aynı şekilde topu kontrol ederken ayağından sektirme mesafesi yer yer 2 metreye kadar çıktığı için ortaya çok acıklı sahneler çıkar.

    bu trajedinin 30-40 bin kişilik stadlarda, çim sahada, profesyonel ekipmanla oynanıp hd kameralarla çekilen versiyonu da bizim süper ligimiz oluyor işte...
App Store'dan indirin Google Play'den alın