• 5268
    çatısına yapılacak olan güneş panelleri gerçekten harika iş. uzun süredir bunun neden yapılmadığını, üstelik de yönetimde epdk kurucu başkanı yusuf günay varken düşünüp sinirleniyodum, sonunda hayata geçiyor. yalnız enerjisa ile olan basın toplantısında kafamda bi kaç eksik husus kaldı:

    çatıya konulacak panellerin 2.000 haneyi besleyebilecek kurulu güçte olduğu söylendi. daha sonrasında ise üretilecek enerjinin stadın elektriğinin %63'ünü karşılayacağı ve bunun da 10 yıl sonra başlayacağı söylendi. yani bizim stad, 2.000 haneden daha fazla mı elektrik tüketiyor demek oluyor?

    ayrıca güneş enerjisinde devlet teşviği daha önce de yazıldığı gibi 10 sene. 10. sene sonunda ise teşvik bitiyor ve elektrik, piyasa fiyatı üzerinden satılabiliyor. durum böyle olunca da bu anlaşma galatasaray için tabi ki önemlidir, ancak 10 yıl sonra önemlidir. o da 10 yıl sonraki elektrik piyasa fiyatına göre değerlendirilince ortaya çıkar. ancak enerjisa bu işten çok çok daha fazla karlı çıkmaktadır. adamlar 10 yıllık devlet alım garantisiyle yaptıkları yatırımı çıkarıp hayli hayli fazlasını da kazanacaklar zaten.

    finansman modeli çok daha fazla kulübümüz lehine olabilirdi. enerjisa yine kurulum maliyetini üstlenir, üretilen enerjiden kar da belli paylar oranında 25 yıl boyunca paylaşılırdı. o zaman enerjisa bu işe neden girsin diye soracaklar için de şöyle söyleyeyim, devlet şu an için sadece çatıda bu panellerin kurulmasına izin veriyor. çatısı metrekare hesabıyla en geniş yerlerden birisi de bizim stad tabii ki, belki büyük bir kaç avm bir de. dolayısıyla adamlara bedavadan çatı kullanım hakkı vermiş oluyoruz.

    özet olarak yüzde yüz içime sinmedi benim bu anlaşma ama hiç yoktan iyidir tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın