• 126
    son zamanlarda zengin ve kibirli başkanları sayesinden zaten var olan kibirleri tavan olan, parası neyse verir alırız zihniyetindeki sözde ezeli rakibimiz fenerbahçe camiasının geleceği ali koç'a dolaylı olarak da koç holding'e bağlıdır.

    koç holding 2019 yılında 4.4 milyar tl yani yaklaşık güncel kurla 750 milyon dolar kar açıklamış. 2020 yılı rakamları ise son çeyrek sonuçları gelmediği halde 8 milyar tl yi geçmiş durumda muhtemelen 10 milyar tl civarında yani 1 milyar doların üzerinde net karla yılı kapatacaklar.

    öncelikle bu bilgileri verdim ki troll veya hayali bir düşünce içinde olduğum zannedilmesin. tabi ki türkiye'nin en büyük holdinginin bizim protestomuzla batmayacağının ben de farkındayım. şimdi detayları ile daha uzun yazacağım.

    hemen her alanda bize zarar vermek için uğraşan bu yalı çocuğuna gücümüzü göstermenin zamanı geldi. galatasaray taraftarı sosyal medyada ülkenin en güçlü grubu olabilir. öyle ki fatih terim'in attığı nerede kalmıştık tweeti etkileşim rekoru kırdı ve hala geçilmedi.

    şimdi biz maçlara yazdığımız kadar bu yalı çocuğun şirketleri hakkında twitter'da gündem yaratmalıyız ve bu protestodan 1-2 günde vazgeçmeyerek bu yangını büyütmeliyiz. bu protesto ekşi sözlük, facebook, instagram gibi diğer tüm mecralara da sıçramalı. burada kilit nokta bu boykotun süreklilik kazanması ve uzun bir süre gündemde tutulması.

    kulübümüzün resmi twiter hesabını 10 milyona yakın insan takip ediyor. bunların yalnızca %1 i her gün uyanınca bir tweet atsa gündem olması için yeter. yani koç holding protestosunu öyle bir gündemde tutmalıyız, insanların beynine öyle bir işlemeliyiz ki emin olun açıktan veya gizliden buna beşiktaşlısı, trabzonsporlusu, koç grubunu sevmeyen bir sürü insan destek olur. eğer bunu başarabilirsek acun gibiler de hizaya gelir.

    tweet atmak parayla değil. her galatasaraylı bıkmadan, usanmadan günde sadece bir tweet atsa yeter. kibrinden burnunun önünü göremeyen ali koç isimli galatasaray düşmanı o zaman kiminle uğraştığını anlar.

    şimdi sonuçlarına gelecek olursak mesela boykotu gündemde tutmayı başarabilirsek koç holding hayatında görmediği bir protesto yiyecek, itibarı zedelenecektir. özellikle şampiyonluk yarışının kızıştığı haftalarda koç ali daha suskun kalmak zorunda kalacak. ha istiyorsa ateşi harlasın kendi bilir.

    maddi olarak bakarsak karlarını yılda %1 düşürsek 10 milyon dolar yani bir irfan can kahveci'nin bonservisi eder. bu boykotun %-5-10 bandına çıktığını yani koç holdingi 50-100 milyon dolar civarı net kardan ettiğimizi düşünürsek muhtemelen yalı çocuğunu kulağından tuttukları gibi başkanlıktan çekerler. onlar için küçük meblağ demeyin. bu tarz kurumlar asla böyle kayıplara tahammül edemezler. altındaki koç halısı kayan fenerbahçe de artık ne yapar kendisi düşünsün.

    ama burada maddiyattan ziyade aslen manevi olarak yıpratmak gerek. bu da sosyal medya ile pekala yapılabilir.

    arçelik, beko, opet, yapı kredi bankası, avis, ford, tofaş, tat ketçap, maret, pastavilla ilk aklıma gelenler. bunlarının hangisinin muadili yok? birazcık galatasaray'ı seven mecbur değilse başka markayı tercih eder. yeter ki güçlü bir şekilde boykotu zamana yayalım ve gündemde tutalım.

    tekrar ediyorum günlere hatta haftalara bir boykot uygulanmalı bu da çok zor değil diye düşünüyorum.

    ne diyorduk cim bom'la uğraşanın çocuğu olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın