• 62
    anladığım kadarıyla kendisinin tezi başkanın önce fatih terim'i kovma kararı alıp sonra vazgeçtiği yönünde.

    peki başkanımız böyle bir karar ve/veya söylem değişikliği yapabilecek biri mi?

    onun cevabını da 14 ocak 2021 mustafa cengiz basın açıklaması'nda bulabiliriz;

    mustafa cengiz: galatasaray, ligin en kaliteli kadrosuna sahip.

    yine mustafa cengiz: hocamız da şapkadan tavşan çıkardı.

    mustafa cengiz'e göre ligin en kaliteli kadrosuna sahibiz ve bu kadroyla 3. sırada olan hocamız şapkadan tavşan çıkarıyor.

    bir örnek daha;

    mustafa cengiz: mayısta aday olmayı düşünmüyorum. iyi bir aday görürsem onun lehine çekilirim.

    yaklaşık 10 dakika sonra yine mustafa cengiz: aday olabilirim.

    görüldüğü üzere başkanımızın bir dediği ötekini tutmuyor. hal böyleyken önce "kovuyorum" diyip sonra vazgeçmiş olması mümkün değil midir? her şeyi geçtim tansel taşanlar'ın söylediği bu kovulma durumunu de marke sport, devrim zengi ve birkaç kaynak daha ayrı ayrı söyledi. demek ki kapalı kapılar ardında da bu ihtimal dillendiriliyordu.

    her şeyi geçtim, mustafa cengiz'in fatih terim'i asla kovmayacağı fikrine nasıl kapılıyorsunuz anlamıyorum. 26 ekim 2020 günü abdurrahim albayrak hocayı sakinleştirmese ne olacak sanıyordunuz?

    başkanımızın fatih hoca'nın yanında olduğunu, ona zerre destek verdiğini, ona zerre sempati beslediğini düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz demektir.

    uzun lafın kısası, tansel taşanlar'ın aldığı haberin doğru olduğunu, mustafa cengiz'in aklı başına gelince kovma işinden vazgeçtiğini düşünüyorum.

    gelelim haber tamamen yanlışsa kısmına.

    haber tamamen yanlışsa bile tansel taşanlar'ın primci, hatta yalancı ilan edilmesi şeklen ve mantıken yanlış.

    şeklen yanlış olduğu nokta, bu adam mtt1905 nickiyle sözlük yazarı. sözlük yazarları birbirlerini yalancılıkla itham edebiliyorlar mıydı? bence burada moderasyonun devreye girmesi ve tansel taşanlar'ı yalancılıkla itham edenlere gereken cezayı kesmesi lazım. mtt1905'in de en az diğer tüm yazarlar kadar hakkı var bu sözlükte. bunu hatırlamamız lazım diye düşünüyorum.

    mantıken yanlış olduğu nokta, tansel taşanlar'ın böyle bir duyumunun olmadığının, bu yalanını (yalansa) prim için paylaştığının düşünülmesi. bu iddiada bulunanlar kendisine sadece primci ve yalancı demiyorlar, affedersin geri zekalı da diyorlar. kim doğrusunun en geç 18 saat sonra öğrenileceği bir yalanı söyler ki? bu adam tüm repütasyonunu bitirecek kadar öngörüsüz mü? adam kaç kişiyle papaz oldu, tonla laf yedi dünkü tweet'inden sonra.

    son olarak kendisi hakkındaki genel görüşümden bahsetmek istiyorum, kendisinin yorumları twitter'da önüme düşüyordu ama kendisini ilk kez kasım ayındaki bir kazan dairesi programında izledim. gördüğüm kadarıyla kendisi iyi bir galatasaraylı ve fatih terim sevdalısı (ki bu bana göre çok iyi bir şey*). mostafa mohamed ahmed haberini de birçok kaynaktan önce açıklamıştı, belli ki içeriden tanıdıkları da var. kendisi babamın oğlu değil; hoşuma gitmeyen birçok saha dışı yorumu da var, saha içi yorumlarında da birçok farklı görüşümüz olabiliyor (mesela christian luyindama nekadio'nun 5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçı performansı hakkındaki yorumu bana çok mantıksız geldi) ama verdiği bilgiler hakkında kendisine güvenim tam.

    umarım yaşadığı bu duruma takılmaz ve yoluna devam eder. severek izliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın